ShkaIIa e kan;cerit të Z0RRES së trashë është në rritje – Keni kujdes nga këto janë 5 Simptomat..!?

Shkalla e kan;cerit të Z0RRES së trashë është në rritje – Keni kujdes nga këto janë 5 Simptomat..!?

Në muajt e fundit, numri i njerëzve nën 50 vjeç që zhvillojnë kancer të zorrës së trashë është rritur, diçka që po shkakton shqetësim të madh te mje;kët.

Vite më parë, përqindja e pacientëve me këtë sëm;undje ishte më e lartë tek burrat dhe gratë e moshuara, megjithatë, tani njerëzit nën 50 vjeç janë përpara dhe kanë katër herë më shumë gjasa të kenë këtë lloj ka.nceri sesa në vitin 1990.

Drejtori i përgjithshëm i Aleancës së Kan cerit Colorectal, Michael Sapienza, komentoi se mje kët nuk janë të sigurt pse po ndodh kjo, megjithatë ata kishin idenë se ishin simptomat dhe se shumë shpesh i ngatërronin ato me sëm undje të zakonshme, një gabim të cilat mund të jenë mjaft të shtrenjta, nëse këto nuk trajtohen me kohë me një spec alist.

Për shkak të kësaj ju rekomandojmë që të jeni vigjilent ndaj simptomave të mëposhtme sepse mund të keni ka ncer të zorrës së trashë dhe të mos e dini atë:

1. Dhimbje në stomak
2. Gj@kderdhje në prapanice
3. Lodhja e tepert pa punuar

4. Ndryshime të pashpjegueshme në zakonet e z0rrëve
5. Gjaaak në jashtëqitje

Keshille:
Para ndonjë simptome, shkoni te një mjek për një rishikim më të saktë për të përcaktuar nëse vuani nga diçka dhe kështu të jeni në gjendje ta trajtoni atë në kohë, mos harroni se koha vlen për para.

Leave a Reply

Your email address will not be published.