Gjethet e ciIës bimë janë keto..? Quhen gjethet e trurit dhe zemrës, ja si ti përdorni për të pasur..!?

Gjethet e cilës bimë janë keto..? Quhen ndryshe gjethet e trurit dhe zemrës, ja si ti përdorni për të pasur

Përdorimet e gjetheve të ullirit në mjekësinë popullore datojnë që në kohën e Egjiptit të lashtë.

Asokohe, besohej se këto gjethe të ishin simbol i një fuqie hyjnore.

Gjethet e ullirit përmbajnë përbërës bioaktivë të fuqishëm dhe antioksidantë, njësoj si vetë ulliri.

Vlerat e këtyre gjetheve i bëjnë ato të dobishme për sistemin imunitar, tensionin e gja kut dhe shëndetin e sistemit kardiov askular në përgjithësi.

Nga të gjithë përbërësit bioaktivë të gjetheve të ullirit veçohet një substancë që quhet oleuropein.

Në fillim të viteve 1900 u zbulua që ky antioksidant ul në mënyrë natyrale tensionin e gja kut dhe parandalon sëm undjet kardiova skulare.

Vlerat E Provuara Të Gjetheve Të Ullirit

Kur krahasuan efikasitetin e ekstraktit të gjetheve të ullirit me atë të një med ikamenti kundër tensionit të lartë, studimet të cilave zbuluan se ekstrakti bimor e ulte ndjeshëm tensionin sistolik dhe diastolik.

Kjo ulje u vërejt kur pjesëmarrësit në studim morrën 500 miligramë ekstrakt të gjetheve të ullirit, dy herë në ditë për 8 javë.

Gjethet e ullirit gjithashtu ulin nivelin e kolesterolit të keq dhe shmangin efektet anësore të med ikamenteve.

Shëndeti Kardiova skular

Antioksidanti oleuropein bashkë me përbërësit të tjerë të gjetheve të ullirit kanë ndikim direkt në uljen e rrez ikut të shfaqjes së sëm undjeve të zemrës.

Ato gjithashtu parandalojnë formimin e inflamacionit dhe disa tum oreve.

Diabeti

Një studim zbuloi se ekstrakti i gjetheve të ullirit ka ndikim pen gues në zhvillimin e diabetit dhe shumë sëm undjeve të tjera kro nike.

Ato mund të ulin nivelin e sheqerit në gj ak dhe ta mbajnë atë nën kontroll.

Funksionet E Trurit

Përbërësit bioaktivë të gjetheve të ullirit zbusin shenjat e sëm undjeve mendore të lidhura me moshën siç është skleroza apo sëm undja e Alzheimerit.

Sipas studimeve, antioksidantët su lmojnë radikalet e lira që dëmtojnë funksionet e trurit duke i rimëkëmbur ato.

Kundër Artritit

Gjethet e ullirit pakësojnë enjtjen e kyçeve dhe gjymtyrëve të prekura nga artriti, sepse shënjestrojnë që në fillim inflamacionin.

Për më tepër, subst ancat e këtyre gjetheve zbusin dhi mbjet kro nike që shoqërojnë sëm undjen.

Kundër Bak tereve

Ekstraktet e gjetheve të ullirit munden të eli minojnë një sërë bak teresh dhe mikro besh përfshirë E coli.

Këto ekstrakte janë efikase edhe kundër hepatitit B, pneumonisë, e të tjerë.

Sistemi Imunitar

Gjethet e ullirit pengojnë të ftohurën dhe janë të dobishëm kundër viruseve të rrez ikshëm.

Përbërësit e gjetheve elim inojnë organizmat e dëmshëm dhe nuk lejojnë shumimin e viruseve.

Si ta përgatisni Çajin e Gjetheve të Ullirit

Për të përgatitur lëngun nga gjethet e ullirit, duhet të përdorni gjethe të thata, ose të njoma në kushtet e shtëpisë.

Merrni një enë metalike, të cilën duhet ta mbushni me 300 ml ujë dhe ta vini të valojë.

Kur arrihet pika e vlimit, hidhni një sasi prej rreth 20 deri 25 gjethe të thara të ullirit.

Uji së bashku me gjethet duhet të valojë sërish për 4-5 minuta dhe më pas hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet.

AgroWeb.org ju këshillon që lëngun ta pini të ngrohtë pasi të shtoni lëng limoni dhe të tresni pak mjaltë.

Lëngu i gjetheve të ullirit ofron një shije mrekullisht të kënaqshme dhe të ëmbël, e cila e bën një zgjidhje që nuk duhet ta ndani nga vetja në çdo stinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.