Bën mirë për bronkitin e mushkërive..! Mjaltë (shurup) nga hala pishe..!?

Bën mirë për bronkitin e mushkërive..! Mjaltë (shurup) nga hala pishe..!?

Koha eshte për të mbledhur hala pishe të reja. Gjegjësisht, në maj, kur bimësia fillon të lulëzojë, në pisha shfaqen sytha të rinj, të cilët përdoren gjerësisht në fitoterapi.

Halat e pishave mblidhen te reja, lahen në ujë të ftohtë dhe thahen në një leckë. Pastaj mbushni një kavanoz – rresht halash rresht mjalti – për mjaltë pishe, ose rresht kunjësh, rresht sheqeri për – shurup pishe.

Një gisht është lënë bosh në kavanoz, dhe kapaku vendoset ashtu si pa e mbyllur fort. Lëreni të qëndrojë për 40 ditë dhe më pas kullojeni.

Një fetë limoni mund të vendoset në kavanoz për aromë. Mjafton të konsumoni një lugë në ditë.

Shënim: Mjalti i pishës nuk rekomandohet për gratë shtatzëna dhe gjidheneset.

Halat e pishave janë të pasura me vitaminë C dhe A. Falë vitaminës C, përdoret për të trajtuar mushkëritë, ftohjet, bronkitin, astmën dhe për të forcuar sistemin imunitar.

Ndihmon për ekspektoratin më të lehtë dhe si kolagjen për rinovimin e qelizave, dhe kështu për forcimin e imunitetit të përgjithshëm.

Vitamina A është shumë e rëndësishme për parandalimin e shtangës, dhe është gjithashtu jashtëzakonisht e dobishme për kujdesin e lëkurës.

Sipas ekspertit Akif Smajlovi., Eshte jashtëzakonisht e rëndësishme të përdoren dhe të njihen halat e pishës dhe jo të zëvendësohen me ndonjë pemë të ngjashme me e cila është helmuese.

Leave a Reply

Your email address will not be published.