Mënyra shëruese dhe natyrale për fashitin e shputës tuaj

Mënyra shëruese dhe natyrale për fashitin e shputës tuaj

Fashiti i shputës, i quajtur nganjëherë “thembra e jogger”, është një gjendje e shkaktuar nga inflamacioni në një pjesë të këmbës të quajtur fasia shputës, një zonë e indit që lidh gishtat me thembra.

Ky inflamacion mund të sjellë dhimbje ekstreme dhe të mprehtë në këmbë, veçanërisht me hapat e parë të ndërmarrë pas zgjimit. Disa njerëz lehtësohen pas këtyre hapave fillestarë kur këmba mësohet më shumë me aktivitetin.

Të tjerët përjetojnë dhimbje gjatë ngjitjes së shkallëve ose qëndrimit në këmbë për periudha të gjata dhe kanë nevojë për trajtim për të lehtësuar sikletin që ndiejnë.

Faktorët e zakonshëm të rrezikut për zhvillimin e fashitit shputës përfshijnë moshën (është më e zakonshme tek njerëzit e moshës mesatare midis 40 dhe 60 vjeç), vrapimi (pra nofka e “thembrës së vrapuesit”), të qenit këmbë e sheshtë ose të paturit e një harku të lartë, model anormal të ecurit, të pasurit viça të ngushtë ose të tensionuar ose tetiva të Akilit, mbipesha dhe veshja e këpucëve që nuk kanë mbështetjen e duhur të këmbës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.