Shpërblimi që jep Allahu i Madheruar për atë njeri që pret borxhliun..!?

Shperblimi per ate qe pret borxhliun apo qe e lehteson ceshtjen e tij:

– “Kush deshiron qe Allahu t’ia lehtesoje veshtiresite e dites se gjykimit, le ti jape kohe borxhliut, apo le t’ia fale atij (borxhin).” [Muslimi].

– Kush ia lehteson atij qe ska mundesi (kthyerjen e borxhit) Allahu ka per tia lehtesuar ceshtjet e dunjase dhe ahiretit.” [Muslimi].

– Kush e pret borxhliun apo ia fal atij (borxhin) Allahu ka per ta vendosur nen hijen e tij. [Muslimi].

– Per cdo dite qe e pret borxhliun para se te vije koha e shlyerjes (se borxhit) ai do kete sevape dhe kur vejn koha dhe e pret (e shtyn afatin) me shume, shpreblimi dyfishohet.” [E sakteson Albani].

Leave a Reply

Your email address will not be published.