Stop Ila’qeve: Merrni Një Banane Dhe Pregatiteni Në Këtë Formë, Mosha 50 Vjeç E Sipër Do Të Lehtësohet Me..!

Stop Ila’qeve: Merrni Një Banane Dhe Pregatiteni Në Këtë Formë, Mosha 50 Vjeç E Sipër Do Të Lehtësohet Me..!

Nëse njeriu nuk fle sa dhe siç duhet, ai do të v uajë nga një sërë problemesh shëndetësore.

Mungesa e gjumit, sipas të dhënave të, ka një ndikim të fortë tek të menduarit, puna, komunikimi dhe aftësia për të mësuar.

Shkaqet E Gjumit Të Keq

Ank thi dhe str esi

Regjimi jo i shëndetshëm ushqimor

Mungesa e mineraleve

Pjesa më e fri kshme e pagjumësisë është se ajo është një faktor kontribues i shumë sëm. undjeve serioze siç janë: mbipesha apo diabeti.

Si Të Bëni Një Gjumë Të Qetë Dhe Të Patrazuar

Nëse keni probleme me gjumin, mund të shfrytëzoni recetën e mëposhtme me kanellë dhe banane sugjeruar.

Përbërësit: Gjysëm luge çaji me kanellë pluhur

2- 3 gota ujë

Një banane

Përgatitja: Ziejeni ujin në tenxhere.

Shtoni bananen e plotë duke prerë paraprakisht majat e saj.

Mund t’ja hiqni lëkurën ose ta zjeni me gjithë lëkurë për efekt më maksimal.

Ziejeni bananen për 10 minuta dhe më pas kullojeni.

Shtoni kanellën, prisni sa të ftohet dhe më pas pijeni.

Ky lëng duhet pirë një orë përpara se të shtriheni për të fjetur.

Pini një gotë dhe pjesë tjetër ruajeni në frigorifer.

Vlerat e Pijes Kundër Pagjumësisë

Bananja përmban një amino acid që njihet si tryptophan.

Sipas të dhënave ky amino acid ndihomn në prodhimin e serotoninës, një hor mon që rregullon cilësinë e gjumit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.