E keni tepruar me Duhan, dhe tani dëshironi të pastroni të gjithë trupin tuaj ? Ky është ushqimi që e bën këtë gjë më së miri

E keni tepruar me Duhan, dhe tani dëshironi të pastroni të gjithë trupin tuaj ? Ky është ushqimi që e bën këtë gjë më së miri

Kur ndaloni pirjen e duhani, ju duhet edhe një mënyrë e shpejtë për të pastruar trupin tuaj nga nik otina. Një nga këto është edhe ushqimi. Më poshtë mund të lexoni se cilat janë disa nga ushqimet e caktuara që ndihmojnë organizmin të pastrohet shpejt.

Spinaqi

Acidi folik është shumë i rëndësishëm për punën normale dhe zhvillimin e trupit, por gjithashtu ndihmon trupin për të zgjidhur nik otinën. Sasi të mëdha të acidit folik gjenden në spinaq.

Brokoli, lulelakra dhe lakra

Perimet nga familja e lakrës janë shumë të shëndetshme. Përveç mbajtjes së polifenoleve që kanë provuar të dobishme në reduktimin e inflamacionit të ndryshëm në sistemin e tretjes, gjithashtu përmban antioksidues që pastrojnë trupin nga toksina të shumta.

Gatuani ato për një kohë sa më të shkurtër të jetë e mundur në mënyrë që të ruani përfitimet e tyre.

Karrota

Nikotina shkatërron lëkurën dhe e bën atë të pajetë dhe të thatë. Nëse doni të zgjidhni këto ef ekte an ësore të shëmtuara të duhanit, hani sa më shumë karota të jetë e mundur.

Ajo përmban sasi të mëdha të vitaminave A, K, C dhe B, të cilat janë pastruesit kryesorë të trupit. Ju gjithashtu mund ta vendosni në një shtrydhëse frutash e perimesh të përzier me mollë dhe limon ose ta prisni në sallatë.

Kivi, limoni

Pirja e duhanit nga trupi gjithashtu liron vitaminat A, C dhe E, të cilat forcojnë imunitetin dhe ndihmojnë trupin të lu ftojë kundër inf eksioneve dhe bak tereve të ndryshme.

Për të kompensuar vitaminat e humbura, konsumoni kivi, limon dhe portokall.

Portokalli

Lëngu i portokallit hidraton trupin, siguron vitaminat e nevojshme, dhe gjithashtu pastron trupin nga nikotina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.