Direkt nga Gjermania, Dr.specialisti Shqiptar na jep këshillën thelbësore : Në rast temperature në asnjë mënyrë nuk duhet të përdorni këtë

Direkt nga Gjermania, Dr.specialisti Shqiptar na jep këshillën thelbësore : Ne rast temperature në asnjë mënyrë nuk duhet të përdorni këtë

Një lajm i mirë vjen nga mjeku shqiptar nga Kosova Fahri Beqa i cili jeton dhe punon në Gjermani, përsa i përket shërimit nga koronavirusi.

Ai i referohet rasteve të prekura në Gjermani dhe thotë se një pjesë e tyre e kaluan këtë vi. rus pa mjekim spitalor.

Megjithatë, mjeku kosovar ka shkruar se bazuar në të dhënat statistikore në Gjermani do të preken deri në 70 për qind e popullsisë.

Me një shkrim në rrjetin e tij social Fahri Beqa, ka treguar se deri dje në Gjermani ishin diagn. ostikuar 4 mijë e 150 raste me koronavirus.

“Prej tyre kanë vdekur 8 persona të gjithë të moshuar dhe që kanë pasur edhe prob. leme tjera shëndetësore. 46 pacientë janë shëruar”, shkruan ai.

Eksperti i shëndetësisë publike, Fahri Beqa, që punon prej 12 viteve në Berlin, ka thënë se shumica e pacientëve në Gjermani s’kanë pasur nevojë për mjekim spitalor pasi COVID-19 ka qenë i lehtë.

Rasti i parë në Gjermani është vërtetuar më 29.01.20. Që nga atëherë deri sot në ora 16.40 janë regjistruar rreth 4150 raste zyrtarisht. Nga këta të prekur, gjithsej 8 persona, të gjithë të moshuar dhe multimo. rbid.

Domethënë shkalla e vde. kshmërisë në Gjermani është 0,2%. Lajm i mirë është që 46 të sëm. urë të tjerë që janë mjekuar nëpër spitale janë shëruar plotësisht dhe janë lëshuar në shtëpi (dmth testi pas mjekimit ka qenë negativ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *