Është zbuIuar që në kohët e Iashta, digjni një gjethe dafine ne shtepi..

Është zbuluar që në kohët e lashta, digjni një gjethe dafine ne shtepi

Nëse ju keni hyrë ndonjëherë në një studio yoga ose librari të sapo hapur, mund të keni vënë re se këto vende ndonjëherë kanë një erë shumë të veçantë.

Kjo ndodh për shkak se shumë prej këtyre vendeve rregullisht e praktikojnë “smudging” , një traditë e vjetër amerikane që përdor tymin e bimëve të shenjta për të pastruar ambjentin. Ky ritual është i ngjashëm me aktin e djegies së temjanit.

Përse digjen gjethet e dafinës?

Gjethet e dafinës kanë qenë një legjendë mijëvjeçare.Roli i tyre i pakontestueshëm në folklorin grek dhe romak, ose praninë e qëndrueshme në kulturën dhe kuzhinën indiane dhe të Karaibeve, kjo barishte ka përballuar testin e kohës.

Por gjethet saj nuk përdoren vetëm në ushqim dhe në përralla, kjo bimë përdoret zakonisht si një përbërës i aromës në kremra, parfume dhe detergjente.

Përfitimet :

Tradicionalisht, përdoret si një qetësues, analgjezik, antikonvulsant dhe anti-inflamator.

Ka veti antibakteriale dhe antifungale dhe ul presionin e gjakut dhe normalizon rrahjet e zemrës.

Shpesh përdoret për të ndihmuar në trajtimin e pagjumësisë, stresit kronik dhe ndryshimit të gjendjes shpirtërore.

Si një bimë kuzhine, gjethet mund të ndihmojnë në menaxhimin e niveleve të glukozës dhe nivelit të kolesterolit në njerëzit me diabet dhe parandalimin e gurëve në veshka.

Duke u konsumuar si çaj, mund të parandalojnë rritjen dhe përhapjen e leukemisë .

Përdorimet e gjethes së dafinës:

Natyrisht, nuk ka asgjë që ju ndalon të gatuani me këtë bumë për të marrë këto përfitime, vetëm sigurohuni që të hiqni gjethet para se të shërbeni.

Nëse ndjeheni të stresuar ose në një gjendje jo të mirë, thjesht digjni një gjethe ose dy në një tabaka për alumini në dhomën ose zyrën tuaj dhe largohuni për dhjetë minuta.

Sigurohuni që të mbyllni dritaret dhe ta lini tabakanë larg çdo gjëje të ndezshme (si letra, druri ose rroba) dhe që nuk jeni duke e djegur nën një vatër tymi.

Kur të ktheheni brenda, tymi i gjethes do të bëjë që mendja dhe muskujt të ndihen më të relaksuar dhe do ta keni më të lehtë të përqëndroheni në punen apo detyrën që keni në dorë. Kur të mbaroni, hidhni jashtë hirin e mbetur.

Per me shume ndjek videon ne vazhdim

Leave a Reply

Your email address will not be published.