Mjekët i dhanë vetëm 3 muaj jetë: Ai kishte kan’cer dhe ia ka borxh jetën e tij kësaj bime

Mjekët i dhanë vetëm 3 muaj jetë: Ai kishte kan’cer dhe ia ka borxh jetën e tij kësaj bime

Kur mjekët i thanë Danny MacDonald, 74, nga Irlanda se ai kishte kancer në stomak dhe kishte tre muaj jetë, ai vendosi të refuzojë këshillat e tyre, të shmangë kimioterapinë toksike dhe të pranojë trajtim ushqimor.

Katër vjet më vonë, Danny ndihet shkëlqyeshëm, falë protokollit ditor që ai ka miratuar, i cili përfshin pirjen e lëngut të bronzit (gruri i ri), një “superushqim” ushqyes, i dendur me një efekt të madh në shëndetin e trupit.

Sipas një artikulli të botuar në Sunday World, Danny u bë i vetëdijshëm për gjendjen e tij kur një ulçerë në stomak shpërtheu papritur.

Pasi u dërguan në spital nga ferma ku ai jetonte, mjekët u përpoqën të ndalonin gjakderdhjen, por zbuluan se Danny në të vërtetë kishte një formë të rëndë të kancerit të stomakut që ishte përhapur në të gjithë trupin e tij.

Ata e paralajmëruan atë se e vetmja mënyrë për të kuruar atë ishte të kalonte një trajtim konvencional, me kimioterapi dhe rrezatim.

Sidoqoftë, McDonald nuk e pranoi rekomandimin e tyre dhe vendosi të eksplorojë metoda të tjera të trajtimit. Ai më vonë informoi mjekët e tij se kishte vendosur për një trajtim personal që përfshinte bar të ri gruri.

Mjekët u përpoqën ta dekurajonin nga ideja, duke thënë se “ai do të vdiste për një javë”. Por Danny ishte fort i përkushtuar ndaj barit të grurit në vend të kimioterapisë:

“U thashë mjekëve se nuk isha gati t’i nënshtrohesha terapisë që më ofruan. Ndërsa besoja se do të më vriste, mjekët ishin të zemëruar me mua për vendimin tim. “Mjeku im i familjes më tha se do të vdisja për tre muaj”.

Zgjedhja e Danny për të përdorur barishte si një trajtim për kancerin u bazua në përvojat e shumta që ai kishte lexuar dhe dëgjuar nga miqtë e tij.

“Në shtatë ditët e ndjesi shpimi gjilpërash u ndjeva herën e fundit, tani jam shumë më mirë. Kam ndaluar marrjen e ilaçeve të përshkruara dhe që atëherë nuk kam marrë asnjë pilulë.

Një muaj më vonë dhimbja u zhduk plotësisht dhe e dija që isha në rrugën e duhur. Bari i grurit punoi. “Unë mora një vendim dhe refuzova këshillën e mjekëve,” tha ai.

Përveç kësaj, McDonald rimori të gjithë peshën që kishte humbur gjatë marrjes së ilaçeve. Ai filloi me 3 gramë lëng gruri në ditë, pastaj arriti 18 g (200 ml) bar gruri në ditë. Danny pretendon se ka shëruar me sukses kancerin.

“Unë njoh shumë mjekë që mendojnë se bari i grurit nuk mund të jetë një kurë për kancerin, por unë jam provë e gjallë se ata janë të gabuar,” shtoi ai.

Çfarë është gruri i ri jeshil ose bari i grurit?
Gjethet e reja jeshile që janë të bluara, sot janë një hit për të gjithë njerëzit që kanë nevojë për forcë shtesë.

Gjethet e grurit të ri të gjelbër janë një ushqim i veçantë, plot me substanca që janë të dobishme për trupin. Shtë një grurë i ri jeshil që vilen përpara se fruti (kokrra) të zhvillohet dhe shndërrohet në një kërcell me thumba të artë.

Si një bimë e re, gruri është më shumë si një perime me gjethe jeshile sesa një drithëra. Korret kur është e lartë 15-20 cm, në mënyrë që të përdoren në mënyrë optimale të gjithë lëndët ushqyese që kalojnë nga kokrra te gjethet.

Kjo pasohet nga ekstraktimi dhe tharja e shpejtë në kushte të veçanta për të mos humbur enzimat dhe lëndët ushqyese, dhe më pas merret një pluhur jeshil i cili mund të tretet në ujë ose të shtohet në lëngje të ndryshme të shëndetshme të frutave dhe perimeve.

Pirja e lëngut të drithërave të rinj jeshilë sot është një detoksifikues i fuqishëm dhe një burim antioksidantësh, kështu që besohet se mund të mbrojë njerëzit nga shumë sëmundje sot.

Ka një larmi efektesh të dobishme – nga terapia e kancerit dhe lodhja kronike, te diabeti, presioni i lartë i gjakut, sinusiti dhe ulçera. Sot dihet me siguri se është një detoksifikues i fuqishëm dhe një burim antioksidantësh, kështu që mund të mbrojë nga shumë sëmundje sot.

Rekomandohet veçanërisht për imunitetin e dobësuar tek njerëzit e ekspozuar ndaj tendosjes së shtuar mendore dhe fizike, atletëve, pas operacionit, për shërimin nga sëmundjet, diabetikët, si dhe në dietë të parregullt dhe monotone.

Gruri i ri përshtatet në mënyrë të përsosur në strategjinë e ruajtjes së shëndetit në një mënyrë natyrale dhe të qëndrueshme ekologjikisht në mënyrë që të – rritet energjia e jetës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.