Mos e Humbisni..!?Me këtë ushqim të shijshëm Iu f toni dia betin, sëm un djet e ze’mrës dhe ka nc erin.

Mos e Humbisni..!?Me këtë ushqim të shijshëm lu f toni dia betin, sëm un djet e ze’mrës dhe ka nc erin.

Frutat e thata konsiderohen si pjesë e një diete të shëndetshme.

Shumë fruta të thata si si bajamet dhe arrat përmbajnë yndyra të shëndetshme që luajnë një rol në gjithçka, nga truri juaj te shëndeti i zemrës suaj.

Ajo që vëmë bast që nuk e dinit është se ekziston një lloj që mund t’ju ndihmojë të luftoni një numër prob lemesh shëndetësore duke përfshirë di ab etin, së mu ndjen e zemrës dhe madje edhe kan cerin – arrat makadamia.

Ju mund të njiheni me arrat makadamia në produktet e pjekura si biskotat, por më vete, ato janë një mundësi e ushqimit super të shëndetshme. Arrat makadamia vijnë nga katër lloje të ndryshme të pemëve që rriten vendas në Australi, por varietetet komerciale tani rriten në Havai.

Ato kanë më shumë ynd yrë sesa bajamet dhe arrat, por ato gjithashtu mburren me lëndë të tjera ushqyese që rrisin shëndetin si proteina, fibra, tiamin, mangan dhe pak bakër.

Për më tepër, arrat makadamia konsiderohen të jenë një ushqim me indeks të ulët glikemik, duke i bërë ato të sigurta për njerëzit që kanë prob leme të sheq erit në gjak.

Është e rëndësishme të theksohet se arrat makadamia, për shkak të përmbajtjes së tyre të lartë të yndyrës, janë gjithashtu shumë kalorike. Ndërsa mund të ndiheni mirë për shtimin e tyre në dietën tuaj, kini kujdes të mos e teproni dhe të mbani racione mesatare në ditë, rreth 12 arra (që do të arrinin në rreth 200 kalori).

Leave a Reply

Your email address will not be published.