Kujdes nëse e bën “çiçin” kaq herë në ditë duhet të shkosh me vrap tek doktori sepse je në rr.ezik

Kujdes nëse e bën “çiçin” kaq herë në ditë duhet të shkosh me vrap tek doktori sepse je në rr.ezik

Frekuenca me të cilën ju shkoni në banjo dhe në veçanti me të cilën ju urinoni nuk është sigurisht një detaj që duhet nënvlerësuar dhe lënë pas dore.

Duket se edhe urinimi mund të na japë informacion shumë të rëndësishëm për gjendjen tonë shëndetësore.

Në fakt, është e mundur të përcaktohet saktësisht në sajë të analizës së frekuencës në të cilën urinon se sa efektiv është hidratimi.

Kjo është ajo që ka zbuluar një urolog i famshëm amerikan, Neil Grafstein.

Ja gjithçka që duhet të dini:

Sipas statistikave, ju urinoni të paktën katër herë në ditë dhe deri në maksimum shtatë.

Megjithatë, këto vlera mund të ndryshohen nga parametra të ndryshëm që duhet të merren parasysh gjatë analizës së mirëqenies.

Numri i përgjithshëm i herëve kur ju urinoni në fakt është ndikuar nga disa faktorë duke përfshirë sasinë e ujit të pijshëm, marrjen e alk oolit, kafesë ose substancave të tjera që mund të shka ktojnë një aca.rim të fshikëzës në rast abu.zimi.

Urinimi i tepërt mund të jetë sim.ptomë e një fshikëze tepër aktive.

Mbajtja e urinës mund të jenë të dobishme në këto raste, por ju duhet t’i kushtoni vëmendje të flamujve të kuq të trupit dhe të mos e teproni.

Në rast se ju urinoni më pak se 4 herë në ditë ose më shumë herë, ju duhet të konsultoheni me ka.rdiologun tuaj, tek i cili do të gjeni zgjidhjen e duhur për sik.letin tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.