Nuk duhet ta fusni në gojë kete ushqim i cili po u dëmton veshkat dita ditës pa e kuptuar

Nuk duhet ta fusni në gojë kete ushqim i cili po u dëmton veshkat dita ditës pa e kuptuar

Shumë prej nesh kanë shprehi që mund t’i dëmtojnë veshkat tona. Në vijim ju ofrojmë një listë të gjërave që duhet shmangur, në mënyrë që të kemi veshka të shëndetshme.

Nuk pini ujë të mjaftueshëm

Kur nuk pini ujë të mjaftueshëm, kjo mund të jetë një nga faktorët më të rëndësishëm të dëmtimit të veshkave, sepse ndodh në baza ditore. Detyra kryesore e veshkave është t’i nxjerrin mbeturinat metabolike nga trupi dhe ta rregullojnë balancën e elektroliteve.

Kur trupi nuk hidratizohet siç duhet, zvogëlohet qarkullimi i gja. kut, gjë që në fund rezulton në akumulimin e toksinave në gj. ak.

Mbajtja e fshikëzës së mbushur

Shumë prej nesh kanë shprehi ta shtyjnë shkuarjen në tualet. Kur fshikëza qëndron për një kohë të gjatë e mbushur me urinë, ajo mund të shkaktojë kompl ikime të ndryshme në traktin urinar.

Hipertrofia e muskujve është një nga komplikimet që mund të çojë në divertikulit (krijimin e vrimës ose flluskës së ujit në trup). Hidronefroza (rritja e presionit të urinës në veshka) është një shembull tjetër i kompl ikimeve të shkaktuara nga presioni kro nik mbi pjesën e pasme të veshkave.

Mospërmbajtja është gjithashtu një nga pasojat serioze në rast se kjo shprehi e dëmshme e vonesës së zbrazjes së fshikëzës zgjat.

Konsumimi i tepërt i natriumit

Procesimi i natriumit që e konsumojmë është një tjetër punë që kryhet nga veshkat tona. Kripa është burim i natriumit, dhe pjesa më e madhe e natriumit që e konsumojmë duhet të nxirret nga trupi. Kur hamë ushqime shumë të kripura, veshkat ngarkohen shumë për shkak se duhet ta nxjerrin një sasi të madhe të natriumit, dhe kjo në periudha të gjata mund të jetë e vështirë për veshkat.

Konsumimi i tepërt i kafeinës

Kur jemi të etur, shpesh më pak dëshirojmë ujë sesa lëngje dhe pije të gazuara. Shumica e këtyre pijeve përmbajnë kafeinë. Kafeina mund ta rrisë presionin e gja. kut, ndërsa presioni i lartë i gja. kut bën presion mbi veshkat dhe mund t’i dëmtojë ato.

Sipas standardeve të Klinikës Mayo, shumica e të rriturve të shëndetshëm mund të pinë 2-4 filxhanë kafe në ditë pa rrez. ikuar veshkat e tyre.

Përdorimi i shpeshtë i il’açeve kundër dhimbjes

Përdorimi i il’açeve kundër dhimbjes për probleme të vogla është shprehi e keqe e shumë njerëzve. Shumica e ilaçeve kundër dhimbjes kanë efekte të rrez. ikshme anësore, mund të shkaktojnë dëme të organeve të ndryshme, duke përfshirë edhe veshkat.

Studimet kanë treguar se përdorimi i gjatë i il’açeve kundër dhimbjeve zvogëlon qarkullimin e gja. kut dhe në këtë mënyrë redukton funksionin e veshkave.

Teprimi me proteina

Përdorimi i tepruar i mishit të kuq dhe ushqimeve të tjera të pasura me proteina mund të përkeqësojë gjendjen e veshkave tashmë të dëmtuara.

Ushqimet e pasura me proteina në thelb janë të shëndetshme, por jo në qoftë se keni veshka të dëmtuara dhe mjeku ju këshillon një konsum të zvogëluar të proteinave. Proteinat e tepruara janë ngarkesë për veshkat.

Inj orimi i gripit dhe i ftohjes

Inj orimi i ftohjes dhe i gripit mund të çojë në dëmtime në veshka. Studimet kanë treguar se njerëzit me sëm. undje të veshkave gjithashtu kanë tendencë të shmangin pushimin derisa janë të sëm. urë.

Gjithashtu është vërtetuar se njerëzit me sëm. undje të veshkave janë të ndjeshëm ndaj ndryshimeve të motit.

Per me shume ndjekni videon ne vazhdim

Leave a Reply

Your email address will not be published.