Pa kosto me këto 5 produkte që i kemi të gjithë në shtëpi, gjyshet tona kanë shëruar me dhjetra probleme, mësojini

Pa kosto me këto 5 produkte që i kemi të gjithë në shtëpi, gjyshet tona kanë shëruar me dhjetra probleme, mësojini

Të gjithë kemi në shtëpi medi kamente të ndryshme për probleme si dje giet, prerje, të vjellat, etj. Mjaftojmë të dimë t’i përdorim ato. Më poshtë do të lexoni për disa metoda popullore të trajtimit të problemeve të ndryshme të cilat mund të duken pak të çuditshme, por funksionojnë.

Akullore për djegiet e gjuhës. Të gjithë i duam akulloret për shkak se janë të shijshme, por përveçse kënaqin dëshirat tona për diccka të ëmbël, mund të qetësojnë gjuhën tonë të dje gur pasi kemi ngrënë një copë pica të nxehtë? Një kub akulli, kos i ngrirë ose ndonjë pije e ftohtë kanë të njëjtin efekt.

Kos për erën e ke qe të gojës. Përveç mentes e cila freskon rrugët e frymëmarrjes, provoni kosin. Bak teret e gjendura tek kosi mund të eli minojnë bakteret e këq ija që shkaktojnë erën e ke qe të gojës. Kështu që herës tjetër që nuk do të ndiheni mirë me frymëmarrjen tuaj, hani pak kos për të eli minuar bak teret e këq ija.

Listerine për puçrat. Kjo mund të tingëllojë e çuditshme, por listerina funksionon shumë shpejt për përtharjen e puccrave. Zhysni pak pambuk në Listerine dhe aplikojeni tek pucra tre herë në ditë derisa të ndieni se është përtharë. Listerina ka veti antiseptike të cilat përshpejtojnë procesin e shërimit.

Sheqer për gromësimat. I urr eni momentet kur filloni të gromësisni? Shumë prej nesh pinë ujë për të lehtësuar këtë problem, por një zgjidhje shumë e mirë është sheqeri. Thjesht gëlltisni një lugëçaji sheqer dhe do të shpëtoni menjëherë nga gromësima.

Limonë ose ullinj për të vjellat. Personave që udhëtimi me makinë ose mjete të tjera transporti u shkakton të përziera dhe të vjella, u rekomandohet të përtypin limon ose ullinj.

Këta komponentë ndihmojnë për të tharë pështymën dhe për të larguar ndjesinë e të vjellave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.