Perbersi të cilin e përdorim të gjithë por pa e ditur që deri më sot na ka dëm/tuar veshkat

Perbersi të cilin e përdorim të gjithë por pa e ditur që deri më sot na ka dëm/tuar veshkat

Veshkat luajnë një rol shumë të rëndësishëm në trupin tuaj. Ato janë përgjegjëse për largimin e mb eturinave përmes urinës, prodhimin e hor. moneve dhe largimin e toksinave dhe lëngjeve shtesë në gja kun tuaj.

Kjo është arsyeja pse ju duhet të kujdeseni mirë për veshkat tuaja dhe të përpiqeni t’i mbani ato të shëndetshme. Fatke qësisht disa ushqime mund t’i dëmtojnë ato dhe të ndikojnë në funksionimin e tyre normal nëse hahen më shumë se ç’duhet, shkruan Telegrafi.

Avokado

Edhe pse avokadot janë të njohura dhe vlerësohen për cilësitë e tyre të ndryshme ushqyese, ngrënia e shumë prej tyre mund të jetë e rrez ikshme për veshkat tuaja, veçanërisht nëse tashmë keni një sëm. undje të veshkave. Arsyeja është sepse ky frut ka një nivel shumë të lartë të kaliumit.

Mishi

Ngrënia e tepërt e mishit mund të shkaktojë probleme të veshkave sepse proteinat e ka fshëve mund të jenë shumë të vështira për t’u tretur, duke e bërë eli. minimin e produkteve një barrë për veshkat.

Një dietë e pasur me proteina shtazore gjithashtu mund të çojë në zhvillimin e gurëve në veshka . Mishi stimulon prodhimin e acidit urik, i cili është një nga shkaqet e zakonshme të gu rëve në veshka.

Kripa

Një dietë e shëndetshme duhet të përfshijë një maksimum prej 2300 mg natrium në ditë (rreth një lugë çaji kripë). Nëse hani shumë kripë, veshkat tuaja duhet të punojnë më shumë në mënyrë që të eli. minojnë tepricën e natriumit, kështu që ato mund të fillojnë të mbajnë ujë që mund të çojë në presion të lartë të gja kut.

Bananet

Nëse dyshoni se keni probleme me veshkat, ushqimi i mirë dhe një dietë e duhur janë thelbësore për të qëndruar të shëndetshëm. Dhe kjo nënkupton kufizimin e konsumit të disa ushqimeve si banane, sepse ato kanë një nivel shumë të lartë kaliumi, i cili mund të jetë i dë mshëm për ata që veshkat e tyre nuk funksionojnë siç duhet.

Bulmeti

Edhe pse produktet e qumështit janë të pasura me vitamina dhe lëndë ushqyese, shumë qumësht, kos dhe djathë mund të shkaktojnë më shumë dëm sesa të mira. Dhe kjo mund të ndodhë për shkak të sasisë së lartë të fosforit që përmbajnë këto ushqime.

Portokall dhe lëng portokalli

Ndërsa portokalli dhe lëngu i portokallit janë të ulëta në kalori dhe janë të pasura me vitaminë C, ato gjithashtu përmbajnë nivele të larta kaliumi. Një portokall i mesëm siguron 240 miligram kalium dhe një filxhan lëng portokalli mund të përmbajë rreth 470 miligram.

Duke pasur parasysh këto numra, konsumi i portokallit dhe lëngut të portokallit duhet të jetë i kufizuar, veçanërisht kur nuk keni veshka plotësisht funksionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.