Komandanti portugez qe tentoi te vjedhe varrin e Muhammedit a.s. U perball me diçka shkatërruese!

Komandanti portugez qe tentoi te vjedhe varrin e Muhammedit a.s. U perball me diçka shkatërruese!

Historia shënoi disa tentime për ta sulmuar varrin e Pejgamberit a.s. Prej këtyre tentimeve, veçojmë tentimin për ta vjedhur trupin e Pejgamberit a.s., ne vitin 557 h. dhe 1513 m, si dhe përpjekjet për ta shkatërruar ose zbuluar varrin e Pejgamberit a.s., sikurse qe përpjekja e Rinodit ne vitin 578 h.

Gjithashtu edhe Hixhazi ishte kërcënuar dy here për pushtimin e dy xhamive te shenjta nga portugezet ne mes viteve 1510-1513 dhe 1517-1520.

Përpjekja e cila ndodhi ne vitin 1513 m. për vjedhjen e trupit te Pejgamberit a.s., ishte operacioni me i madh, i cili dështoi nga një mrekulli hyjnore. Ajo qe te bën te çuditesh madje edhe ta ulesh kokën nga turpi, është se muslimanet nuk e regjistruan këtë përpjekje dhe dështimin e saj ne historinë e tyre. Këtë përpjekje dhe dështimin e saj e regjistruan vete portugezet, te cilët edhe e organizuan. Ajo ishte argument e dëshmi kundër tyre madje ajo qe është me e mira, se këtë e vërtetuan vete armiqtë.

Ne vazhdim ju sjellim videon qe e pershkruan ne detaje kete ngjarje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *