đŸ˜± Pse toka nuk e thith gja,kun, a nuk Ă«shtĂ« i lĂ«ngshĂ«m..?

Pse toka nuk e thith gja,kun, a nuk është i lëngshëm..?

Një pyetje shkencore dhe fetare

Pse toka nuk e thith gja kun, a nuk është i lëngshëm?

PĂ«rgjigja e pyetjes
Pse nuk e pin toka gja kun?
Ka dy arsye:

Njëra #shkencore dhe tjetra #fetare

Arsyeja shkencore: Sepse grimcat e gja kut janë më të mëdha se poret e tokës, dhe kështu shkakton gjak të ngjizur, dhe fraksionet e tij synojnë trombocitet, dhe është e vështirë për poret e tokës thithjen e gja kut.

Arsyeja fetare: Masi që Kabili e mby ti vëllaun e tij Habilin e varro si, erdh Ademi alejhi selam dhe pyeti për djalin e tij Habilin, i thanë se vëllau i tij e ka mbytur.
Tha: ku është gjaku?

Thanë: e piu toka.
U lut me zë të lartë duke thënë:

“Allahu e mallkoftĂ« tokĂ«n qĂ« e ka pirĂ« gjakun e djalit tĂ« Ademit”.
Prej asaj kohe i ndalohet tokës ta pin gjakun.

Përktheu Hoxhë Sinan Rushiti

Leave a Reply

Your email address will not be published.