Ja sa manderina duhet të konsumoni në ditë për të pastruar trupin nga toksinat dhe zorrët të kenë

Ja sa manderina duhet të konsumoni në ditë për të pastruar trupin nga toksinat dhe zorrët..!?

Mandarinat janë të pasura me fibra, vitamina dhe antioksidantë të dobishëm për shëndetin dhe linjat: ja cilat janë përfitimet që sjellin nëse i konsumoni rregullisht.

Të shijshme dhe të sezonit, mandarinat në vjeshtë janë një kurë e vërtetë për shëndetin dhe bukurinë.

Ata janë një burim i ushqyesve të vlefshëm që kryejnë një veprim mbrojtës për trupin. Ato sjellin antioksidantë të fuqishëm që kundërshtojnë veprimin e radikalëve të lirë, ndikojnë në mosplakjen e qelizave. Për më tepër, ato ndihmojnë në mbrojtjen e organizmit.

Një arsye tjetër e mirë për t’i përfshirë ato në dietë? Mandarina si portokalli dhe varietete të tjera agrumesh sigurojnë pektinën, një fibër të tretshme që lu. fton su. lmet e papritura të urisë.

Për më tepër, ajo kryen një veprim prebiotik. Pektina lehtëson zorrët dhe promovon rritjen e bak. tereve të mira, të domosdoshme për mbajtjen në formë dhe të shëndetshme.

Kujdes vetëm me sasitë. Mandarina sjell rreth 72 kalori në 100 gram (të cilat korrespondojnë me dy mandarina të vogla të qëruara), dhe janë një frut shumë i sheqerosur.

Ato sigurojnë sheqerna të thjeshtë që asimilohen lehtësisht nga trupi. Idealja është pra t’i konsumoni ato për mëngjes ose si një meze të lehtë midis një vakti dhe një tjetri në mënyrë që të mos rrez. ikoni të mbusheni me shumë sheqerna dhe kalori.

Do keni më shumë energji në muajt e ftohtë.

Ato sjellin minerale aleate në funksionimin e duhur të sistemit nervor. Ato janë të pasura me kalium dhe magnez.

Përveç kësaj, ato sigurojnë vitamina B, përfshirë vitaminën B1, B3, B6 dhe B9, të cilat janë të dobishme për të lu. ftuar lodhjen mendore dhe fizike dhe për të marrë energji.

Do dukeni më të rinj

Mandarinat kanë veti të mira kundër plakjes. Ato janë një burim i mirë i antioksidantëve.

Ato janë të pasura me vitaminë C, të dobishme për prodhimin e kolagjenit, proteinë e cila është e përbërë nga lëkura, ko ckat, tendinat, muskujt dhe thonjtë.

Falë veprimit të saj kundër plakjes, bll. okon veprimin e dëmshëm të radikalëve të lirë dhe kundërvepron st. resin oksidues përgjegjës për plakjen e indeve.

Do të keni më pak toksina në trupin tuaj

Mandarinat kanë një veprim të mirë detoksikues.

Ato sigurojnë shumë fibra, të dobishme për të ndihmuar në elim. inimin e toksinave dhe subst. ancave të mbeturinave që shqetësojnë organizmin.

Do të vini re rezultate më të mira sportive

Ato sigurojnë sheqerna që menjëherë sigurojnë energji për trupin tuaj.

Sigurojnë një larmi të gjerë të mineraleve, përfshirë kaliumin dhe magnezin, të dobishëm për luftimin e ngërçeve të muskujve dhe kalciumit, i cili është i vlefshëm për shëndetin e ko ckave dhe nyjeve.

Falë pranisë së lartë të vitaminës C, mandarinat forcojnë mbrojtjet dhe ndihmojnë në kundërveprimin e shfaqjes së ftohjes, dhi. mbjeve të fytit dhe çrregullimeve të tjera sezonale./sot.com.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.