Shiko cfare thote nje studim i fundit per te gjithe personat qe e kane zakon qe te fusin gishtat ne hunde, mesojeni

Shiko cfare thote nje studim i fundit per te gjithe personat qe e kane zakon qe te fusin gishtat ne hunde, mesojeni

Pavarësisht nëse e bëjnë atë në publik apo privat, shumë njerëz e kanë zakon që të fusin gishtat në hundë, por pak njerëz pranojnë se e bëjnë këtë.

Prindërit zakonisht i qortojnë fëmijët kur fusin gishtin në hundë, por ka edhe shumë të rritur që e bëjnë këtë gjë.

Të gjithë i bëjmë vetes pyetjen për të ditur se çfarë i shtyn ata të bëjnë këtë gjest i cili duket i neveritshëm. Por ky zakon shpjegohet duke thënë se njerëzit kanë kënaqësi, kur pastrojnë hundët e tyre.

Por mjeku amerikan Erich Voigt, thotë se pastrimi i hundës me gishta është një gjest i rrezikshëm për shëndetin. Thonjtë kanë shumë mikr. obe dhe ato mund të shkojnë në hundë kur ju e pastroni dhe gishta.

Por thonjtë shkaktojnë edhe gërvishtje brenda vrimave të hundës dhe kjo gjë mund të çojë deri në inf. eksione të rënda. Duke pastruar hundën tuaj, ju rrezi. koni të përhapni pluhur, baktere dhe vi. ruse të bll. okuara në mukusin tuaj në pjesën tjetër të trupit tuaj.

Një studim zbuloi se bakteret përgjegjëse për pneumoninë transmetoheshin kryesisht nga duart. Sipas një studimi , njerëzit që pastrojnë hundët me gishta mund të vuajnë nga inflamacioni i indit të hundës, i cili me kalimin e kohës mund të zvogëlojë hapjet e kaviteteve të hundës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.