Mjafton vetëm e verdha e vezës për të shpëtuar një herë e mirë nga ky pr.oblem : Më së shumti mosha mbi 50 vjec vuan nga

Mjafton vetëm e verdha e vezës për të shpëtuar një herë e mirë nga ky pr.oblem : Më së shumti mosha mbi 50 vjec vuan nga

Dhim bja në gjunjë mund të ndodhë për shkak të artritit, dëmtimit ose strukturës së do bët të esh trave. Provoni këto mj ekime të natyrshme:

• E verdhë veze dhe kripë. Përzieni nje lugë çaji kripë dhe një të verdhë veze të freskët dhe lyeni sipërfaqen e pr ekur. Pas kësaj, mbuloni atë me qese plastike që përdoret për kuzhinë, dhe mbi të lidhni një fashë elastike. Ndryshoni pastën çdo 2 orë, të paktën 5 herë në ditë.

Në vezë ka vaj, i cili kalon nëpër lëkurë, duke t ransportuar metale në z onën e pr ekur. Magnezi që gjendet në kripë zvogëlon lëngun në inde dhe në këtë mënyrë zvogëlon ënjtjen, duke lehtësuar muskujt.

• Mbajtja lart, kompresa, pushim dhe akull – d ëmtimi mund të shkaktojë gjunjë të ndrydhur ose tendosje dhe nëse doni të lehtësoni dhi mbjen, duhet të pushoni gjunjët. Ju gjithashtu mund të apl ikoni akull në gjunjë duke përdorur kompresa të ftohta. I ftohti ul ënjtjen dhe dhi mbjen duke ngushtuar enët e gja. kut në z onën e prekur.

• Uthulla e mollës – siguron efektet alk alike që elim ino jnë disa t oksina dhe mbeturina të cilat krijohen në gjunjë. Bëni një përzierje prej 1 gotë uji dhe 2 lugë gjelle uthull molle dhe konsumoni atë derisa dh imbja të largohet.

Ju gjithashtu mund të aplikoni 2 lugë gjelle uthull molle në një leckë dhe vëre në gju për 10 minuta. Së fundi, kombinoni disa pika vaj ulliri dhe uthull molle dhe masazhoni zonën e prekur 2 herë në ditë.

• Vaj i sinapit – masazhoni vendin e pr ekur me këtë vaj për të përmirësuar qa rkullimin, për të ulur ënj tjen dhe për të lehtësuar dhi mbjen.

Në rast se vazhdon dhi mbja ju duhet të v izitoni mjekun tuaj dhe të kërkoni kujdes profesional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *