E çuditshme/ Ja cfarë ndodh kur mizat prekin ushqimin tuaj: Ju transmetojnë 60 sëmundje..

E çuditshme/ Ja cfarë ndodh kur mizat prekin ushqimin tuaj: Ju transmetojnë 60 sëmundje

Çfarë bëni kur shikoni që një mizë, apo disa, kanë ndaluar mbi ushqimin tuaj? Thjeshtë i largoni ato apo e hidhni ushqim në kosh?!

Mund të lëshojnë vezë në vaktin tuaj

Ato ushqime të shijshme që keni ruajtur për më vonë mund të shnd ërrohen në fole të përsosura për vezët e mizave. Dhe, pasi të kalojë ca kohë, ato rriten e shumohen duke rre zikuar që t’ju he lm ojnë. Prandaj mos harroni të mbuloni ushqimin tuaj nëse do ta lini jashtë për një kohë të caktuar.

Këmbët dhe krahët e tyre mund ta kthejnë ushqimin në një fole bakt ereshA e dini se numri më i madh i mik robeve mund të gjenden në pjesën e jashtme të trupit të tyre?

Sipas Universitetit Teknologjik Nanyang, “çdo lëvizje që bën një mizë lë pas një koloni mikr obiale”. Kjo do të thotë se çdo gjë që prek, mund t’ju in fektojë seriozisht.

Mund të mbartin mbi 60 sëmundje

Mizat mund të transmetojnë së paku 60 sëmundje të ndryshme te njerëzit vetëm duke u “zv arritur” nëpër mbeturina dhe ushqime. Kjo përfshin di arre, kolerë apo edhe sëmundje më të rën da. Madje, nuk janë vetëm njerëzit që mund të vua jnë, mizat mund të infektojnë edhe kafshë të tjera, si pula ose derrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.