E nevojshme patjeter ti dini : Keto 6 shenja ne trup, dalin dhe tregojne se melcia juaj eshte e mbushur plot me toksina…

E nevojshme patjeter ti dini : Keto 6 shenja ne trup, dalin dhe tregojne se melcia juaj eshte e mbushur plot me toksina…

Mëlçia është një ndër organet më të rëndësishme të trupit. I mbushur me toksina ai rresht së kryeri këto funksione dhe i shkakton trupit tonë probleme të ndryshme.

Ne po ju japim 6 shenja për të kuptuar se mëlçia juaj po “q an”. Shpëtojeni sa më parë atë!Dhimbje në zonën e mëlçisë

Dhimbja në zonën e sipërme, të djathtë të barkut tuaj është një shenjë që mëlçia juaj mund të jetë në telashe. Zakonisht, kjo është një dhi mbje e shurdhër.

Megjithatë, nganjëherë bëhet mjaft intensive. Mos harroni se puna e mëlçisë është të ç’he lmojë dhe të ndihmojë trupin të filtrojë mbeturinat. Kur mëlçia preket nga një sëm. undje, nuk mund të veprojë në mënyrë efikase. Ajo fryhet nga dhimbjet dhe i dërgon trupit shenjat të toksicitetit.

Ënj tje të legenit dhe kyçit të këmbëve

Kur e injoroni problemin, mëlçia e dobët përpiqet të riparojë veten. Por e ka të vështirë të funksionojë normalisht kështu që grumbullohet një lëng tek këmbët duke i fryrë ato. Lajmi i mirë është se ënjtja në këtë rast nuk ka dhimbje. Megjithatë, efekti i gravitetit e bën ënj tjen më të dukshme në pjesën e poshtme të trupit.

Fitimi i peshës

Çdo vit, gjithnjë e më shumë njerëz fillojnë një dietë të shëndetshme, por ende lu ftojnë me çështjet e peshës. Nëse keni përvoja në shtimin e peshës jo si rrjedhojë e hor moneve, atëherë mëlçia është fajtori.

Alk oli, ëmbëlsuesit artificial, yndyrnat, il’açet e rëndojnë mëlçinë, e mbingarkojnë dhe nuk ju lejon të humbni peshë.

Al ergjitë

Shpesh, alergjitë janë rezultat i një mëlçie të mbingarkuar dhe të ngadaltë. Kur ka shumë substanca që hyjnë në qarkullimin e gja kut, truri i njeh si alergen, lëshon antitrupa dhe kimikate të cilat shkaktojnë skuqje dhe kruajtje.

Mëlçia e shëndetshme, nga ana e saj, pastron në mënyrë të përkryer gja. kun e të gjitha molekulave të dëmshme.

Lëkura e verdhë dhe sytë e verdhë

Kur sytë ose lëkura e një personi kthehet në të verdhë, shkenca e quan atë verdhëz. Verdhëza në vetvete nuk është një sëm. undje, por më tepër një shenje ke qfunksionimeve të mundshme.

Normalisht, verdhëza shfaqet kur një mëlçi e sëm. urë e bën sistemin të grumbullojë shumë bilirubinë, një pigment të verdhë që formohet nga ndarja e qelizave të kuqe të gja kut, “të vde. kura” në mëlçi. Mendoni se çfarë ndodh kur mëlçia nuk arrin të shpëtojë bilirubin së bashku me qelizat e kuqe të gja. kut?

Lodhje kro nike

Sindromi i lodhjes kro nike i ngjan një sëm. undjeje të gjatë të gripit. Mëlçia, në një masë të madhe, kontribuon në furnizimin me energji në trup. Shndërron glukozën në glikogjen dhe e ruan atë për përdorim të mëvonshëm.

Mëlçia e sëm. urë, vështirë se mund të prodhojë glukozë dhe ka shumë pak hapësirë ​​për ta ruajtur atë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.