Se paskemi ditur : Ja cili është vitamina i cili bën mrekulli tek Tiroidja…

Se paskemi ditur : Ja cili është vitamina i cili bën mrekulli tek Tiroidja

Për fat të k. eq, problemet që lidhen me gjëndrën tiroide janë shumë të zakonshme këto ditë dhe disa njerëz nuk janë as të vetëdijshëm se vu ajnë nga një çështje e tillë.

Tiro idja është gjëndra përgjegjëse për metabolizmin dhe energjinë, dhe përfaqëson një mekanizëm jetik në kompleksitetin e sist emit, pasi çdo qelizë e tru pit ka receptorë për hor. monin tiroide.

Çështjet e lidhura me gjëndrën tir oide mund të trajtohen me ushtrime të rregullta, dietë të përshtatshme, pushim dhe st. res të zvogëluar.Megjithatë, mund të zbuloni shkakun e prob lemit me një diskutim me një mjek holistik dhe të gjeni një trajtim efek tiv për ta trajtuar atë.

Ne do të sugjerojmë disa mënyra për të shëruar natyrshëm tiroiden:

Optimizoni konsumin e vitaminave A, D dhe K2, pasi këto vitamina janë shumë të rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm dhe hormo net tiroide. Sipas hulumtimeve të fundit, mungesa në këto vitamina mund të çojë në probl eme tiroide.

Çdo prodhim të detit – Ju duhet të konsumoni rregullisht algat dhe frutat e tjera të detit pasi ato janë burimi kryesor i jodit dhe janë jashtëza konisht të larta në lëndë ushqyese.

Vaj kokosit – Ky vaj nuk ndërhyn në shndërrimin e T4 në T3 si vajra të tjera, kështu që duhet ta përdorni për gatim. Ajo do të stimulojë hu mbjen e peshës, do të përmirësojë metabolizmin tuaj dhe gjithashtu do të mbështesë shëndetin tuaj imunitar, i cili është jashtëzakonisht i rëndësishëm në rastin e gjëndjes tiroide. Ju duhet të konsumoni të paktën një lugë gjelle në ditë.

Shmangni glutenin – Glu ten mund të rezultojë në një përgjigje autoimune në disa njerëz dhe besohet të çojë në tiroiditin e Hashimotos, një sëm. undje autoimune e zakonshme.

Pirja e Lëngut te kockave çdo dite – Ky eliksir i shëndetshëm do të nxisë sist emin imunitar, dhe shëron dhe vulos mukozën e zorrëve, të cilat janë jetike për një shëndet të përmirësuar tiroide. Prandaj, konsu mioni këtë supë çdo ditë.

Sidomos nëse ky prob lem është për shkak të tra umës, depr. esionit të rëndë, lajmeve shumë shqetësuese, ose st resit të vazhdueshëm, duhet të provoni disa teknika relaksimi, si yoga, meditim apo taichi.

Për më tepër, ju nuk duhet të konsumoni gjalpë dhe kikirikë, pasi ato përmbajnë goitrogens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.