Kura e cila duhet të përdoret nga të gjithë moshat pa dallim : Ja sëm/undjet që trajton kryesisht bima e

Kura e cila duhet të përdoret nga të gjithë moshat pa dallim : Ja sëm/undjet që trajton kryesisht bima e

Pranvera ka shtrirë këmbët edhe dielli në këto ditë të bën të mendosh se moti i ftohtë u largua, por njerëzit që kolliten, tështijnë dhe që nuk duken në punë se janë sëm. urë, tregojnë se stina e ftohtë është ende prezente.

Madje edhe më të fiksuarit ndaj higjienës dhe dizinf ektantëve të duarve nuk i shpët ojnë dot vi. rozave.Mundësia për t’u sëm. urë varet më shumë nga gjendja juaj shëndetësore sesa nga sa herë i lani duart apo i dizinf ektoni, por kjo s’do të thotë që s’duhet të bëni kujdes ndaj ambjentit.

Kur vjen puna për t’u mbrojtur nga sëm. undjet kujdesi nuk është asnjëherë i tepërt.Nëse plani juaj për të mos u sëm urë këtë pranverë fillon dhe mbaron me të konsumuarit të një gote më shumë lëng portokalli, ndoshta bëni mirë ta rimendoni këtë strat egji.

Çaji mbetet il’açi kryesor për të gjithë, por cili çaj funksionon më mirë?

Çaji i Malit.

Të gjithë e kemi shijuar çajin e malit, një tisanë unike e shumë e shëndetshme, thesari i paçmuar nga i cili mund të përfitohet, jo vetëm duke e konsumuar.

Çaji i malit është një bimë e egër, që rritet në lindje të Mesdheut, veçanërisht në Ballkan.

Ashtu siç edhe emri e tregon më së miri, në male në lartësi që variojnë nga 1500 deri në 1900 metra, shpesh herë në sipërfaqe shkëmbore.

Të huajt mbarojnë për çajin tone të malit, ndërsa shqiptarë janë mësuar me të dhe drejtohen shpesh ndaj çajrave të botës.

Çaji i Mentes.

Ky çaj lehtëson dhi mbjet dhe problemet e ndryshme të stomakut dhe ndihmon procesin e tretjes.

Lehtëson të përzierat dhe çrregullimet e spa. zmave, forcon sistemin imunitar ndaj gripit dhe lehtëson problemet në frymëmarrje.

Eleminon aromën e keqe të gojës dhe ndihmon në ekuilibrimin e oreksit.

Çaji i Xhenxhefilit ose Xhinxher.

Përmban nivele të larta të vitaminës C, magnezit dhe mineraleve të tjera. Një kupë çaji para udhëtimit, parandalon të përzierat nëse ju zë makina.

Përmirëson performancën e stomakut në tretje dhe uron problemet e ndryshme në sistemin e frymëmarrjes duke nisur nga ftohja deri te ale. rgjitë e ndryshme.

Përmirëson qarkullimin e gja. kut dhe qetëson muskujt.

Për shkak të nivelit të lartë të antioksidantëve, forcon sistemin imunitar dhe ndihmon në çlirimin e str esit dhe qetësimin e sistemit nervor.

Çaji Jeshil

Çaji i gjelbër përmban përbërje bioaktive që përmirësojnë shumë parametra të shëndetit të njeriut.

Përbërësit e çajit të gjelbër përmirësojnë funksionin e trurit dhe rrisin nivelin e dje gies së yndyrnave duke përmirësuar performancën fizike.

Në moshë të thyer, çaji i gjelbër ul riskun e Alzhaimerit dhe Parkinsonit. Çaji i gjelbër vret bak. teret duke ndihmuar në shëndetin e dhëmbëve dhe uljen e riskut për inf. eksione.

Leave a Reply

Your email address will not be published.