Nese keni mpirje ose dhimbje të shpatullës sa here qe prishet moti, Ja përse ndodh dhe si ta kuroni

Nese keni mpirje ose dhimbje të shpatullës sa here qe prishet moti, Ja përse ndodh dhe si ta kuroni

Rënia e temperaturave tek disa njerëz vjen e shoqëruar me dhi. mbje dhe therje të shpatullës.

Temperaturat kanë një ndikim të fortë në organizëm, duke shkaktuar kështu dhi. mbje në fund të qafës përkatësisht në regjionin e shpatullës.

Çfarë e shkakton dhi. mbjen e shpatullës kur bën ftohtë?

Nëse e keni vënë re, kur bën ftohtë tendenca për të mbledhur supet është krejt e natyrshme. Kontraktimi i muskujve e bën dhi. mbjen ak ute dhe të mpr ehtë.

Nga ana tjetër, në ditët e ftohta, njeriu dëshiron të mblidhet e të mbështillet pa asnjë dëshirë për të lëvizur. Lëvizjet e kufizuara fizike shkaktojnë ngurtësim të muskujve. Nëse ju keni një ‘barrë të rëndë’ str. esi mbi supe, atëherë dhi. mbja do të jetë edhe më e fortë.

Si mund ta shmangi këtë dhi. mbje?

Sipas të dhënave , aktiviteti i rregullt fizik edhe gjatë dimrit mirëmban qarkullimin e gja. kut dhe largon dhi. mbjet.

Ekspertët thonë se nuk është e nevojshme të ngrini pesha të rënda, që të forconi muskujt dhe dendësinë ko ckore. Aktiviteti i rregullt fizik, qoftë edhe ecja, ndihmon edhe kundër ngurtësimit të muskujve. Mundohuni të rrini sa më lirshëm.

Vishuni mirë dhe çlironi muskujt kur dilni. Shtendosja e muskujve mund gjithashtu t’ju ndihmojë kundër dhi. mbjeve të muskujve, që nxiten nga rënia e temperaturave.

Kur duhet të kërkoni ndihmën e mjekut?

Nëse nuk jeni të sigurtë për shkakun e dhi. mbjes së shpatullës atëherë rekomandohet të kërkoni ndihmën e mjekut.

Disa prej treguesve të një situate më proble matike janë:

Vështirësia në mbajtjen e sendeve ose ngritjes së krahut.

Dhimbja që vazhdon gjatë natës ose kur jeni duke pushuar.

Dhimbja që vazhdon për shumë ditë.

Enjtje ose nxirje përreth shpatullës ose krahut,

Temperaturë, skuqje të lëkurës dhe nxehtësi në zonën e dhi. mbjes.

Çdo shenjë tjetër e pazakontë, siç është vështirësia në frymëmarrje.

Nëse dhi. mbjet shtohen nga i ftohti, atëherë përpiquni të qëndroni në ambiente të ngrohta dhe lëvizni brenda shtëpisë suaj që të përmirësoni fleksibilitetin e gjymtyrëve.

Per me shume ndjekni videon ne vazhdim

Leave a Reply

Your email address will not be published.