Mëse e nevojshme në këtë periudhë : Ja 5 shenjat që tregojne se mushkëria juaj nuk po furnizohet mjaftueshëm me oksigjen…

Mëse e nevojshme në këtë periudhë : Ja 5 shenjat që tregojne se mushkëria juaj nuk po furnizohet mjaftueshëm me oksigjen…

Frymëmarrja është një veprim i pavullnetshëm që trupi ynë bën, pavarësisht nëse me vetëdije i kushtojmë vëmendje apo jo. Kjo do të thotë që ne duhet ta shtyjmë veten të marrim frymë.

Trupi ynë ka nevojë për oksigjen për të mbijetuar, jo vetëm për të marrë frymë, por për të qarkulluar nëpër gj. ak, i cili më pas transportohet së bashku në të gjitha organet tona jetësore, qelizat dhe indet e trupit tonë.

Kur gjaku ynë nuk ka oksigjen të mjaftueshëm, kjo quhet hipoksemi. Hipoksemia gjithashtu mund të jetë ak. ute, të ndodhë papritmas për shkak të një emer. gjence, ose të jetë kro nike për shkak të një gjendjeje afatgjatë, siç është sëm. undja pulmonare obstruktive kro. nike.

Përveç nga problemet serioze ekst. reme që mund të tregojnë nivelin e ulët të oksigjenit në gj. ak, ka mënyra të tjera për të parë nëse gjaku ynë nuk po merr nivelin e oksigjenit që i nevojitet.

1) Dobësi me marramendje.

Një simptomë e zakonshme e niveleve të ulët të oksigjenit në gj. ak është një ndjenjë dobësie ose marramendje e papritur. Shumica prej nesh ndjehen të marramendur kur ngrihemi befas dhe madje mund të pësojmë mungesë për një kohë shumë të shkurtër.

Sidoqoftë, ata që nuk kanë oksigjen të mjaftueshëm në gja. kun e tyre, shpesh e marrin këtë çdo ditë, madje edhe gjatë aktiviteteve të buta ose të lodhshme.

Muskujt mund të funksionojnë pa oksigjen për një kohë të kufizuar, por ato nuk mund të mbahen për një kohë të pacaktuar. Prandaj, nivelet e ulëta kro. nike të oksigjenit do të shkaktojnë dobësi të muskujve.

Dhe ka shumë të ngjarë që nuk është shenja e vetme, ajo shpesh shoqërohet me gulçim të lehtë. Ndërsa gja. ku juaj mbart oksigjen në të gjithë trupin tuaj, dobësia dhe marramendja janë një shenjë që gja. ku juaj nuk po mban mjaft oksigjen në të gjitha vendet ku duhet të shkojë.

2) Lodhje.

Lodhja kronike është një shenjë kryesore e mungesës së oksigjenit në gj. ak. Sigurisht që ka forma të ndryshme të lodhjes, por kjo lodhje është kro nike dhe e pafundme.

Sipas një artikulli të “Linja e shendetit”(Healthline) nga Dr. Graham Rogers, pa shkëmbim të duhur të ajrit, trupi juaj nuk merr oksigjen të mjaftueshëm. Me kalimin e kohës, niveli i ulët i gja. kut zhvillohet, gjendje që sugjeron hipoksemi.

Kur kjo të ndodhë, ndjeheni të lodhur. Ka kuptim që lodhja vjen më shpejt kur mushkëritë tuaja nuk thithin ajrin e mjaftueshëm.

Njerëzit shpesh raportojnë se ndjehen të lodhur në mes të ditës dhe mungesa e gjumit kontribuon në këtë. Sidoqoftë, lodhja që nuk vjen normalisht dhe vazhdon mjaft gjatë mund të jetë një shenjë e hipoksemisë.

3) Punimi i shpeshte i zemres.

Stresi shoqërohet shpesh me te rrahura te shpeshta. Kjo është një shenjë që zemra juaj po punon shumë për të dërguar oksigjen në të gjitha vendet ku i nevojiten, sepse nuk ka mjaft.

Nëse nuk keni përjetuar kurrë shenja ank. thi dhe keni takikardi të papritur pa ankth, mund të jetë për shkak të niveleve të ulëta të oksigjenit në gj. ak.

4) Gulçimi ose (frymemarrje e shkurter).

Sigurisht, mungesa e oksigjenit do të thotë që keni vështirësi në frymëmarrje. Kur keni vështirësi në frymëmarrje, rezultati do të jetë një ulje e oksigjenit në gj. ak. Njerëzit që kanë një drawback raportojnë se marrin frymë lehtë, pavarësisht nëse kryejnë një veprimtari të vështirë apo jo.

5) Dhi mbje koke dhe konfuzion.

A keni ndier ndonjëherë shqetësim në kokën tuaj pasi të keni mbajtur frymën? Shumë njerëz përjetojnë dhi. mbje koke dhe intensiteti ndryshon. Vetë, dhi. mbjet e kokës nuk janë shenjë e mungesës së oksigjenit.

Por e kombinuar me konfuzion, marramendje dhe mungesë sinkronizimi, dhi. mbjet e kokës tregojnë se trupi juaj ka të ngjarë të mos marrë oksigjen të mjaftueshëm.

Trurit tuaj i duhet një sasi e caktuar gja. ku dhe oksigjeni për të funksionuar në mënyrë efektive, por nëse ky mekanizëm është drawback, atëherë truri juaj di mënyra të tjera për të prodhuar presionin që i nevojitet. Kur gja. ku juaj nuk ka oksigjen të mjaftueshëm, është e vështirë të përqendroheni dhe sinkronizoni trupin tuaj, duke çuar në dhi mbje koke dhe konfuzion.

“Pa oksigjen të mjaftueshëm në mushkëri, organet nuk mund të funksionojnë siç duhet. Si rezultat, toksinat grumbullohen në gj. ak dhe shkaktojnë dhi. mbje koke vaskulare.

Kjo për shkak se nivelet e ulëta të oksigjenit aktivizojnë dilatimin e enëve të gja. kut dhe çojnë në migrene.

Mungesa e oksigjenit në gjak është çështje shqetësuese, sepse shpesh është shkaku, ose shkaktohet, nga sëmundje të tjera. Për fats të mirë, një vizitë te mjeku dhe ekzaminimet e duhura do t’ju ndihmojnë të gjeni rrënjën e problemit dhe të kuroheni.

Si saktësisht trajtohet hipoksemia?

Prova.

Hapi i parë është të vizitoni mjekun dhe testet e duhura për të përcaktuar sasinë e oksigjenit në gja. kun tonë. Tjetra, ne do të shikojmë disa shkaqe të zakonshme të problemit.

Ai do të diskutojë me ju trajtimet e mundshme, çfarëdo qoftë ato. Për shembull, zemra juaj mund të ketë nevojë për ndihmë për të lëvizur, dhe disa il’açe mund të ndihmojnë.

Kanula e hundës.

Hipoksemia që nuk është shumë e rëndë mund të mjekohet me një maskë portative të oksigjenit ose kanulën e hundës, e cila është një tub i hollë me dy hapje të veçantë që përshtaten direkt në hyrje të hundës tuaj.

Kjo pompon oksigjenin dhe e dërgon në të gjithë trupin tuaj në mënyrë që të mund të qarkullojë në gja. kun tuaj. Ky është një trajtim afatshkurtër.

Përdorimi i rregullt i oksigjenit.

Kur niveli juaj i oksigjenit në gj. ak është mjaft i ulët, mjeku juaj do të rekomandojë përdorim të rregullt dhe afatgjatë të oksigjenit.

Në varësi të ashpërsisë së gjendjes, do t’ju tregojë nëse duhet ta mbani atë gjatë natës ose në periudha të caktuara të ditës.

Nivele të ulëta të oksigjenit mund t’ju rrezikojnë për sëm. undje dhe probleme të tjera, kështu që njiheni atë dhe trajtojeni sa më shpejt që të keni mundës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.