Ngjarje e vërtetë: Duke ia Pastruar xhenazen, i ngjitet dora për xhenazen..!?

Ngjarje e vërtetë: Duke ia larë xhenazen, i ngjitet dora për xhenazen (VIDEO)

Ne nje ligjerate te mbajtur, hoxha nga Shkupi, Ferid Selimi rrefen: Ka qene nje dijetar i madh i cili eshte edhe themeluesi i nje medhhebi, qe i themi ne Medhhebi Maliki. Imam Maliku ka qene nje dijetar shume i madh dhe njohes i madh i sunetit te Pejgamberit sal-lAllahu alejhi ue sel-lem.

Tregohet per te, ne kohen e tij, se nje grua duke e lare nje xhenaze i eshte ngjitur dora per xhenazen. Eshte munduar ta largon doren, por nuk ia ka arritur qellimit. Dhe njerezit perderisa prisnin qe te del xhenazja, futen brenda per ta pare situaten dhe kur e shohin, i eshte ngjitur dora per xhenazen.

Pastaj nuk dijne se cfare te bejne, a ta presin xhenazen apo t’ia prejne kesaj gruase doren?! Shkojne dhe hulumtojne, pyesin njerezit per ate se cfare duhet te bejne, mirepo njerezit nuk dijne se si te pergjigjen, xhenazen nuk ben ta prejne per shkak se nuk lejohet demtimi i xhenazes, por asesi edhe ta prejne njeriun e gjalle.

Pastaj shkojne dhe e pyesin Imam Malikun e ai u thote, shkoni dhe pyeteni ate gruan qe ishte duke e lare xhenazen, se cfare ka qene duke menduar ne ate kohe kur ishte duke e lare xhenazen? .. Pastaj ata shkojne dhe e pyesin ate gruan, e ajo u thote: VAllah perderisa isha duke e lare, isha duke menduar se ‘ah mjer per ty se ku ke per te shkuar’ ..

Per me shume rreth kesaj ngjarje ndjek videon ne vazhdim

Leave a Reply

Your email address will not be published.