Unë jamë 65 vjec, dhe ky është kombinimi i cili forcoi mendjen dhe shikim si dhe pastroi mëlcine time..

Une jame 65 vjec, dhe ky eshte kombinimi i cili forcoi mendjen dhe shikim si dhe pastroi melcine time..

Plakja shkakton ndryshime në qelizat, indet dhe organet, duke ndryshuar kështu tërë trupin, si brenda ashtu edhe jashtë. Procesi normal i plakjes përke. qëson funksionin e qelizave, të cilat përfundimisht vde. sin.

Dhe, funksioni i organit varet nga gjendja e qelizave brenda saj. Për më tepër, një rënie e funksionit të një organi, për shkak të plakjes, ndikon në funksionin e një tjetri. Siç mund ta shihni, çdo gjë në trupin tonë është e lidhur me njëri-tjetrin. Një gjë çon në një tjetër, prandaj një pro. blem shëndetësor shpesh mund të shkaktojë një tjetër.

Plakja është e pashmangshme për çdo qenie të gjallë në planet, të paktën tani për tani, dhe kjo do të thotë që ndryshimet në trupin tonë do të vazhdojnë të ndodhin gjatë tërë jetës sonë. Ky proces natyror ndikon çdo qelizë, organ, dhe funksion trupor herët a vonë, duke dobësuar gradualisht funksionin e tyre.

Nuk mund ta ndalojmë që kjo të ndodhë, por mund të vonojmë dhe zvogëlojmë efektet e plakjes duke u kujdesur për shëndetin tonë. Megjithatë, disa probleme shëndetësore lidhur me moshën ndodhin më shpejt se të tjerët. Detyra jote është mbrojtja e organeve të prirura për përke. qësim për shkak të plakjes, duke ruajtur kështu funksionin e tyre optimal sa më shumë që të mundemi.

Disa nga problemet më të hershme shëndetësore që lidhen me plakjen ndikojnë tek sytë, mëlçia dhe zorra e trashë.

Syte

Kur të plakeni, mprehtësia e vizionit tuaj zvogëlohet, pavarësisht se mund te perdorni syze. Gjithashtu, mund të keni sy te thatë për shkak të prodhimit më të ulët te lo. teve. Sëm. undjet më të zakonshme të lidhura me retinën në moshën më të vjetër përfshijnë heqjen e retinës, retinopati diabetike dhe degj. ener.imin makular. Pro. ble.me të tjera të syrit për shkak të plakjes janë kataraktet, enofthalmos (tërheqja e syrit brenda orbitës) etj.

Melcia

Plakja e bën mëlçinë të bëhet e ndjeshme ndaj shumë ndryshimeve mikroskopike dhe strukturore. Për shembull, ajo bëhet më e errët në ngjyrë, zvogëlohet dhe aftësia e saj për të metabolizuar substanca zvogëlohet. Plakja rrit rre. zi.kun e zhvillimit të mëlçisë yndyrore.

Zorra e trashe

Problemi më i zakonshëm gastrointestinal në lidhje me plakjen është lëvizja e parregullt e zorrëve. Kjo ndodh për shkak të funksionit të dobët ose disa sëm. und. jeve në zorrë.

Si te permiresoni funksionin e tyre ne menyre natyrale: Shumë njerëz të moshuar thonë se kanë përmirësuar funksionimin e këtyre organeve, duke përdorur një kombinim të disa përbërësve të shëndetshëm.

Kjo përzierje i ndihmoi të hiqnin yndyrën nga mëlçia e tyre, të përmirësonin vizionin e tyre dhe të pastronin zorrën e trashe, duke rikthyer kështu lëvizjen normale të zorrëve.

Përbërësi kyç në këtë recetë është panxhari. Ai ka një përmbajtje të pabe. sueshme të lëndëve ushqyese dhe siguron disa përfitime shëndetësore. Ai përmban përbërësit e rrallë betaine dhe triptofani që ndihmojnë në qetësimin e nervave dhe luf. ti.min e efekteve të str. esit.

Konsumi i saj i rregullt përmirëson sistemin kardiovaskular, nxit qarkullimin e gja. kut dhe rrit nivelin e energjisë, të gjitha keto do ta bëjnë ditën tuaj më të lehtë.

Vetitë e fuqishme anti-inflamatore dhe antioksiduese të panxharit ndihmojnë në parandalimin e dëmtimeve të radikaleve të lira, të cilat lidhen me kan. ce. rin, diabetin dhe më shumë sëm. un. dje kro. nike.

Kombinoni përbërësit e mëposhtëm për të bërë një sallatë të shijshme:

2 qepë, 2 ose 3 panxhar, Uthull, Kripë për shije, Vaj ulliri ekstra i vir. gjer

Pasi te qeroni panxharin,ziejeni ne nje sasi te vogel uji duke i hedhur pak kripe. Pastaj, priteni në kube të vogla. Pritini qepët në copa të vogla dhe shtojini ato në kubat e panxharit.

Hidhni pak vaj ulliri dhe uthull, dhe spërkatni pak kripë per shije. Nëse konsumohet rregullisht, kjo sallatë do të ndihmojë në përmirësimin e vizionit tuaj dhe detoksifikimin e mëlçisë dhe zorrës së trashë.
Per me shume ndjek videon ne vazhdim

Per me shume ndjek videon ne vazhdim

Leave a Reply

Your email address will not be published.