80 % e Kinezëve, për shkak të dhembjes së kokës, nuk pinë ilaçe: Kështu eliminohet dhembja!

80 % e Kinezëve, për shkak të dhembjes së kokës, nuk pinë ilaçe: Kështu eliminohet dhembja!

Në trup ekzistojnë pika të caktuara kundër stresit, me stimulimin e të cilave trupi fillon të qetësohet dhe të lirojë stresin. Këtu hyn në lojë teknika fizio-refleksive.

Një pikë e tillë quhet Shen Men, ndërkaq me shtypjen e kësaj pike zvogëlohet stresi, shtohet energjia, forcohet imuniteti dhe zbutet ndjenja e dhembjes.

Kjo pikë gjithashtu redukton inflamacionet dhe mund të pushojë dhimbjet në gati çdo pjesë të trupit, transmeton Telegrafi.

Pika gjendet në pjesën e brendshme të sipërme të veshit, ndërsa me fërkimin e lehtë ajo bëhet aktive.

Po ju japim udhëzime për masazhin e pikës Shen Men me të cilën do të qetësoni trupin dhe shpirtin:

Me shkopth për vesh shtypeni pikën në vesh dhe butësisht bëni masazh.
Merrni frymë ngadalë dhe thellë dhe përgjoni marrjen dhe nxjerrjen e frymës.
Derisa merrni frymë, shikoni majtas, ndërsa derisa nxirrni frymën shikoni djathtas, por pa e kthyer kokën.
Gradualisht do të ndieni se si trupi juaj qetësohet, ndërkaq simptomat e stresit zvogëlohen.
Se si t’i bëni masazh kësaj pike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.