Per 20 minuta e ndieni efektin : Receta e shume pritur per kete s;mundje..

Per 20 minuta e ndieni efektin : Receta e shume pritur per kete s;mundje..

Hemorroidet janë “jastëkë” të indeve, që normalisht ndodhen në arteriet e brendshme të rektumit: puna e tyre është të rregullojnë terminencën, ënjtjen ose deflatimin sipas nevojës.

Kështu që termi është përdorur në mënyrë të pahijshme për të përcaktuar sëm. undjen që ndodh kur venat hemorroidale fryhen dhe shtrihen tej mase duke i rritur varietetet.

Kjo është patologjia më e shpeshtë e kanalit an. al.

Rezulton se çdo njeri është prekur njëherë në jetë nga to.

Nga statistikat gjysma e popullsisë perëndimore, pas moshës 50 vjeçar vuan prej tyre.

I brendshëm ose i jashtëm

Ka dy lloje të hemorroideve: të brendshme dhe të jashtme.

Të parat janë padyshim më pak të bez.di. sshme, sepse formohen në rek. tum, ku nuk ka qendra dhim. bjeje.

Por mund të shkaktojnë gja. kde.rdhje, zakonisht lëngu është me ngjyrë të kuqe.

Në disa raste, hemorroidet e brendshme mund të dalin nga an. usi.

Hemorroidet e jashtme zhvillohen në lëkurë rreth nofullës mund të jenë jashtëzakonisht të dhim. bshme, veçanërisht në qoftë se formohet një koagulim gja. ku brenda.

Zakonisht trom. boza zgjidhet spontanisht brenda një ose dy javëve, por dëm.timi i lëkurës mund të shkaktojë pro. bleme higjienike.

Receta kuruese në vetëm 20 minuta për hemorroidet

Për këtë pro. blem ka metoda dhe teknika për ta kuruar, por në këtë artikull ne do t’ju tregojmë më të efektshmen nga të gjitha.

Me këtë recetë ju mund të qetësoni hemorroidet tuaja shpejt dhe lehtë, në vetëm 20 minuta!

PËRBËRËSIT:

250 ml vaj ulliri

10 gram pluhur kamomili (mund ta grimconi edhe vete, duke e shtypur shume mire)

petalet e 2 trëndafilave

20 gram mjaltë

20 gram lanolin (lloj kremi i ngurtë me natyrë vajore, e gjeni në far. maci ose dyqane bimore)

PËRGATITJA

Vendosini të gjithë përbërësit në një tenxhere dhe i lini të ziejnë për 20 minuta.

Pas kësaj i hiqni nga nxehtësia dhe i lini të ftohen.

Merrni një garzë dhe vendosni brenda masën e përgatitur.

Futeni në frigorifer derisa të ngurtësohet.

E vendosni në zonën e prekur dhe në pak minuta, do të ndieni një lehtësim të menjëhershëm.

Vazhdojeni këtë trajtim çdo ditë për ta shëruar tërësisht zonën e prekur nga dhimbjet.

Disa rregulla të thjeshta

Në shumicën e rasteve, hemorroidet (qofshin të brendshme ose të jashtme) mund të kurohen në shtëpi, duke ndjekur disa rregulla të thjeshta.

Së pari, shmangni lodhjen dhe qëndrimin ulur shumë gjatë.

Kur jeni në një karrige, ju duhet të përdorni një jastëk.

Pini shumë ujë (2 litra në ditë), dhe duke ngrënë një sasi të mirë fibrash ndihmon për të shmangur kapsllëkun, gjë që përke. qëson shenjat.

Për sa u përket hemorroideve të jashtme, studimet tregojnë se kulmi i ënjtjes dhe dhi.mbjes verifikohet 48 orë pas fillimit të shenjave, dhe zgjidhet brenda 4 ditëve.

Ndërkohë, këshilla është të bëni larje të shpeshta lokale me ujë të nxehtë, sepse relaksohen muskujt.

Çfarë mund të bëjmë për t’i parandaluar?

Është e mundur të parandalohen hemorroidet (ose përke. qësimi i të njëjtave) duke ndjekur disa rregulla të thjeshta të sjelljes.

Së pari, është thelbësore të pini shumë ujë dhe të keni një dietë të pasur me fibra, me fruta dhe perime të freskëta, bishtajore dhe kokrra të plota (janë rekomanduar 25 gram në ditë për gratë dhe 38 për meshkujt).

Është mirë që fibrat të mos mungojnë ushqim, për të shmangur prob. lemet e zorrëve.

Këshilla të tjera: shmangni qëndrimin ulur shumë gjatë, shkoni në banjë sapo të ndjeni stimulin pa u sforcuar dhe shtyrë, dhe bëni aktivitet fizik.

Kjo e fundit është shumë e rëndësishme, sepse ndihmon në mbajtjen e traktit të tretjes në gjendje të mirë dhe mban peshën nën kontroll.

Kilet shtesë, në fakt, rëndojnë në pjesën e poshtme të venave.

Çfarë mund t’i favorizojë?

Në të shumtën e rasteve, hemorroidet qëndrojnë në vendin e tyre, pa shkaktuar ndonjë shqe. tësim.

Por mund të ndodhë që indi të shtohet dhe të bëhet i dhim. bshëm.

Disa kushte mund të favorizojnë fillimin e pro. ble. mit: obe. ziteti, sforcimi gjatë lëvizjes së zorrëve, shta. tzë. nia, të qëndrosh për një kohë të gjatë ulur (madje dhe në tualet) kapsllëku ose diarreja kro. nike.

Gjithashtu duke u plakur indet tona dobësohen dhe deformohen, duke rezultuar në prolapsën e mureve an. ale.

Hemorroidet duket se kanë origjinë gjen. et.ike. Së fundi, ata që vuajnë nga koliti ulcerativ, sëm. undja e Crohn-it ose sëm. undje e tjera kr. onike të zorrëve janë në rre. zik të madh për këtë çrregullim të bez. disshëm.

Disa ushqime mund të përke. qësojnë hemorroidet: alk. oli, kafeja dhe çaji, çokollata, pijet e gazuara, ushqimet shumë të kripura, erëzat, ushqimet pikante, ushqimet yndyrore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *