Menjehere Duhet Ti Pastrojm Tabelat E Duhanit. / Ekspertet: Nuk Do E Besoni Sa Të Rrezikshme Për Shëndetin Janë LAJME

Menjehere Duhet Ti Pastrojm Tabelat E Duhanit. / Ekspertet: Nuk Do E Besoni Sa Të Rrezikshme Për Shëndetin Janë LAJME

Hulumtimi i fundit tregon se edhe pasi të jenë shuar plotësisht, cigaret përmes filtrave ende lëshojnë 14 përqind të nikotinës në ajër, e cila “prodhohet” nga cigarja e përdorur.Një analizë nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA), botuar në International Journal of Indoor Environment and Health, zbuloi se përqendrime të larta të nikotinës dhe triacetinës, një plastifikues në filtrat e cigareve, ende mund të zbulohen në ambientet e brendshme, madje edhe pesë ditë më vonë.“Unë isha absolutisht i befasuar,” tha eksperti i mjedisit Dustin Popendik i Institutit Kombëtar të Standardeve dhe Teknologjisë të SHBA (NIST).“Sasia e substancave të dëmshme është gjithashtu e rëndësishme në tavëllët plot tym në makina dhe brenda, sepse mbetet një rrezik i madh për shëndetin e njeriut,” shtoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.