Zhonja hodhi sodë buke në dyshek, në mëngjes nuk e besoi dot atë që ndodhi dhe vrapoi …

Zhonja hodhi sodë buke në dyshek, në mëngjes nuk e besoi dot atë që ndodhi dhe vrapoi …

Ne të gjithë e dimë se sa e rëndësishme është të flemë mirë. Gjumi na lejon të pushojmë dhe është e rëndësishme ta bëjmë atë në një mjedis të pastër dhe të rehatshëm. Pra, pastrimi i duhur i dyshekut është shumë i rëndësishëm. Pastrimi i tij shpesh do t’ju lejojë të el im in on i ba kt eret që mund të grumbullohen dhe të cilat mund të sh kak to jn ë ale rgj i të pa dë shir u ara. Është e nevojshme të ndryshoni çarçafët të paktën një herë në javë dhe të dezinfektoheni dyshekun të paktën një herë në muaj.

Për të dezinfektuar ju nuk keni nevojë për ndonjë ki mi k at, thjesht përdorni këtë ilaç natyral të thjeshtë që të gjithë e kanë në shtëpi.Ky është bikarbonati i natriumit ose siç njihet ndryshe soda e bukës. Është e shkëlqyer në kuzhinë, por edhe për pastrimin e shtëpisë, bikarbonati është gjithashtu i shkëlqyer për sanitimin e dyshekëve, jastëkëve dhe qilimave.Le të shohim se si ta përdorim atë. Derdhni një sasi uniforme të sodes së bukës në dyshek (ose qilim / jastëk).

Lëreni për një orë. Kur të kalojë koha, hiqeni të gjithë sodën me ndihmën e një furçë.Të vazhdohet me pastrimin e tërë sipërfaqes me një leckë të pastër.Edhe mbetjet e fundit do të zh du k en. Ky trajtim përsëritet çdo muaj, kështu që ju do të keni një pastrim perfekt për dyshekun tuaj, dhe për pas o jë gjumin dhe pushimin tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.