Me një të futur gishtin për 30 sekonda në ujë të ftohtë zbulojeni sa jeni të shëndetshëm në të vërtetë

Me një të futur gishtin për 30 sekonda në ujë të ftohtë zbulojeni sa jeni të shëndetshëm në të vërtetë

Një test i thjeshtë në kushte shtëpie mund t’ju ndihmojë të kuptoni nëse keni probleme shëndetësore apo jo. E gjitha çfarë ju duhet për ta bërë këtë test të thjeshtë është një enë dhe ujë të ftohtë.

Ajo që duhet të bëni është t’i fusni duart në një enë me ujë shumë të ftohtë për 30 sekonda. Pasi të bëhet koha, do të kuptoni nëse jeni të shëndetshëm apo keni probleme me sistemin kardiovaaskular.

Qitni në një gotë ujë shumë të ftohtë dhe në të për 30 sekonda zhytni majat e gishtave. Pas 30 sekondave do të keni shenjën e qartë a jeni të shëndetshëm apo keni problem shëndetësor.

Nëse majat e gishtave bëhen të bardhë apo të kaltër, atëherë keni problem me qarkullimin e gj akut. Ndryshimi i konsiderueshëm i temperaturës (apo streesii) mund të shkaktojë ngërçe të enëve të gj akut, të cilat dërgojnë gj ak deri te gishtat, hunda apo veshët.

Si rezultati kësaj, këto pjesë të trupit nuk furnizohen mjaftueshëm me gj ak dhe mund të mpiiheen. Probleeme me qarkullimin e gj akut mund të shkaktojë koaaguliimi i gj akut, i cili mund të jetë shumë i rreziikshëmm, sepse, nëse zbërtheheet, mund të arrijë deri te zemra apo mushkëritë dhe shkaktojë poteencialiisht vddekkjee, obezitet apo diabet.

Gjithsesi, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj edhe pas këtij testi në kushte shtëpie, për të parë nëse me të vërtetë keni probleem shëndetësor. Ky është thjeshtë një trukk popullor, i njohur në botë për të nxjerrë një diaagnozë potenciiale të shëndetit. Tanii shpërnddajenni me të tjeerët që ta provojjnë edhe ata këtë testt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.