Mësoje këte “TRUK” Çlirohuni nga dhimbja e qafës, vetëm me një lëvizje dore (Video)

Mësoje këte “TRUK” Çlirohuni nga dhimbja e qafës, vetëm me një lëvizje dore (Video)

A e dini se dhimbja në qafën dhe shpatullën tuaj ka gjasa të vijë nga dora juaj?

Sipas Jill Miller, Krijuesi i Yoga Tune Up , aktivitetet e përditshme si shkrimi, mbajtja e një fëmije ose madje edhe biseda në një telefon celular, krijon tensione në dorë që shkojnë deri në qafë dhe supe.

Miller shpjegon se si të përdoret një top tenisi për të lehtësuar dhimbjen e qafës dhe shpatullave. Vendosni topin e tenisit në një sipërfaqe të fortë si një tavolinë dhe shtypni vendin ku gishti i madh takohet me pjesën tjetër të dorës. Rrotullojeni topin e tenisit me dorë në mënyrë të përsëritur. Kjo mund të jetë e parehatshme por është ne rregull.

Metoda e Millerit është një formë e akupresurës.

Video më poshtë shpjegon dhe veprimet që duhet të bëni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.