Mësojeni TRUK këtë dhe uleni tensionin e lartë menjëherë

Mësojeni TRUK këtë dhe uleni tensionin e lartë menjëherë

Nëse po përjetoni dhimbje të madhe koke, lodhje, rrahje të çrregullta të zemrës dhe dhimbje në gjoks, ndoshta jeni duke vuajtur nga tensioni i lartë i gjakut. Kjo gjendje shëndetësore mund të shkaktohet nga stresi, mungesa e gjumit, obeziteti ose ndonjë sëmundje – por edhe njerëzit e shëndetshëm mund të vuajnë nga kjo.

Për fat të mirë, ka disa teknika të thjeshta të cilat mund t’ju ndihmojnë t’i relaksoni enët e gjakut dhe muskujt, që ta mbani nën kontroll presionin e gjakut. Ne i kemi gjetur disa teknika dhe kemi vendosur t’jua mësojmë edhe juve.

Bëni masazh veshëve dhe qafës

Janë tri pika në kokë dhe qafë që mund t’ju ndihmojnë ta ulni presionin e gjakut brenda pak minutave:

Gjejeni pikën e parë prapa veshit dhe vizatojeni një vijë imagjinare poshtë qendrës së klavikulës ku do të gjeni pikën e dytë. Duke përdorur gishtat, bëni masazh qafës me lëvizje të buta poshtë dhe lartë kësaj vije. Përsëriteni këtë 10 herë në të dyja anët e qafës.
Pika e tretë ndodhet në fytyrën tuaj në lartësinë e veshit, rreth 1/2cm nga veshi juaj. Msazhojeni atë në çdo anë me majat e gishtave tuaj për rreth një minutë në një lëvizje rrethore në anën e kundërt të orës.
Duke iu bërë masazh këtyre zonave, ju do të lehtësoni tensionin në muskujt e qafës dhe do të riktheni qarkullimin normal të gjakut në tru, shkruan pergatit.com.

Provojeni akushtypjen

Bëjeni këtë dhe uleni tensionin e lartë menjëherë
in Këshilla
Mgid
Mgid

RIPPLE
5.510 евра неделно? Проверете го методот што ќе Ви донесе кеш
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ→
Nëse po përjetoni dhimbje të madhe koke, lodhje, rrahje të çrregullta të zemrës dhe dhimbje në gjoks, ndoshta jeni duke vuajtur nga tensioni i lartë i gjakut. Kjo gjendje shëndetësore mund të shkaktohet nga stresi, mungesa e gjumit, obeziteti ose ndonjë sëmundje – por edhe njerëzit e shëndetshëm mund të vuajnë nga kjo.

Për fat të mirë, ka disa teknika të thjeshta të cilat mund t’ju ndihmojnë t’i relaksoni enët e gjakut dhe muskujt, që ta mbani nën kontroll presionin e gjakut. Ne i kemi gjetur disa teknika dhe kemi vendosur t’jua mësojmë edhe juve.

Bëni masazh veshëve dhe qafës

Janë tri pika në kokë dhe qafë që mund t’ju ndihmojnë ta ulni presionin e gjakut brenda pak minutave:

Gjejeni pikën e parë prapa veshit dhe vizatojeni një vijë imagjinare poshtë qendrës së klavikulës ku do të gjeni pikën e dytë. Duke përdorur gishtat, bëni masazh qafës me lëvizje të buta poshtë dhe lartë kësaj vije. Përsëriteni këtë 10 herë në të dyja anët e qafës.
Pika e tretë ndodhet në fytyrën tuaj në lartësinë e veshit, rreth 1/2cm nga veshi juaj. Msazhojeni atë në çdo anë me majat e gishtave tuaj për rreth një minutë në një lëvizje rrethore në anën e kundërt të orës.
Duke iu bërë masazh këtyre zonave, ju do të lehtësoni tensionin në muskujt e qafës dhe do të riktheni qarkullimin normal të gjakut në tru, shkruan pergatit.com.

Provojeni akushtypjen

GB 20 ose “Pishina e Erës”, është një nga pikat më të dobishme të akupresionit për trajtimin e presionit të lartë të gjakut. Ju mund t’i gjeni këto pika në bazën e kafkës tuaj. Aktivizoni të dyja njëkohësisht duke aplikuar një presion të qëndrueshëm, por të butë, mbi to me gishta. Në një minutë ose dy, do të ndjeni se dhimbja juaj e kokës është lehtësuar.

Praktikojeni frymëmarrjen me vrimën e majtë të hundës

Provojeni këtë lloj frymëmarrje e cila do t’ju ndihmojë të kontrolloni nivelin e shtypjes tuaj të gjakut duke relaksuar enët e gjakut dhe reduktuar hormonet e stresit. Si ta bëni këtë?

Uluni në dysheme ose në karrige në një pozitë të rehatshme me shpinë drejtë
Vendose dorën e majtë në bark
Mbylle vrimën e djathtë të hundës me gisht
Merrni frymë thellë përmes vrimës së majtë, mbajeni për disa sekonda dhe më pas nxirreni frymën
Merrni frymë ngadalë dhe thellë vetëm përmes vrimës së majtë për 3-5 minuta
Provojeni frymëmarrjen e bletës

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *