Nga ekspertët / Mëso sa zgjat sëmundja e shkaktuar nga coronavirusi, nga inkubacioni ?!

Nga ekspertët / Mëso sa zgjat sëmundja e shkaktuar nga coronavirusi, nga inkubacioni ?!

Përgjigjen e kësaj pyetjeje e transmeton Sun Ende po mbizotëron konfuzioni rreth asaj se sa shpejt zhvillohen simptomat nga momenti i infeksionit. Përgjigjen e kësaj pyetjeje e transmeton Sun Ende po mbizotëron konfuzioni rreth asaj se sa shpejt zhvillohen simptomat nga momenti i infeksionit.

Mirëpo sipas informacioneve të cilat i kanë në dispozicion shkencëtarët qe se sa mund të zgjatë e gjithë sëmundja nga momenti i inkubacionit deri te shërimi, përcjell Telegrafi.

Inkubacioni

Simptomat e virusit fillojnë të shfaqen midis 2 dhe 11 ditëve nga kontakti me personin e sëmurë.

Studimi më i ri thotë që periudha mesatare e inkubacionit është 5 ditë.
Studimi i shkollës së shërbimit publik Johns Hopkins Bloomberg në SHBA thekson që të gjithë të infektuarit me coronavirus kanë zhvilluar simptoma sëmundjeje në periudhën prej 11 ditësh.

Sa zgjasin simptomat?

Për shumicën simptoma e parë është temperatura (zakonisht mbi 37.8) si edhe kolla e thatë.

Në 85 raste të të sëmurëve nga coronavirusi simptomat do të fillojnë të qetësohen gjatë një jave dhe ku është minimumi i kohës sa duhet të qëndroni në izolim.

Kur simptomat bëhen më të forta?

Te njerëzit te të cilët ka ardhur deri te përkeqësimi i sëmundjes, deri te pushimi i shkurtër vjen pas 7 deri 10 ditësh nga fillimi i sëmundjes.

Mesatarisht pacientët me pasqyrë të rëndë klinike janë shtruar në kujdesin intensiv ditën e dhjetë të sëmundjes.

Mesatarisht pacientët me pasqyrë të rëndë klinike janë shtruar në kujdesin intensiv ditën e dhjetë të sëmundjes.

Sa zgjatë shërimi?

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë janë të nevojshme gjashtë javë në mënyrë që në tërësi të shërohemi nga coronavirusi.

Te njerëzit të cilët kanë pasur simptoma të buta, shërimi ka zgjatur rreth dy javë, derisa te ata me pasqyrë të rëndë klinike shërimi ka zgjatur 3 deri në 6 javë – theksohet në Raportin e OBSH-së. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published.