Këshill nga Specialistet: Përsëriteni 3 herë për të dyja kembet, njihuni me metodën e cila largon dhi mbjet e nervit shiatik

Këshill nga Specialistet: Përsëriteni 3 herë për të dyja kembet, njihuni me metodën e cila largon dhi mbjet e nervit shiatik

Ndër shenja të tjera, mund të përjetoni një ndjesi dobësie, mpirje, ndjesi dje. gie ose ndjesi shpimi në këmbën dhe shputën e prekur. Nëse nuk trajtohet si duhet, kjo gjendje shëndetësore mund të ndikojë seriozisht në cilësinë e jetës tuaj duke shkaktuar lëvizje dhe ekuilibër të dobët.

Më poshtë do të ndajmë me ju një listë të mënyrave më efektive për të trajtuar dhimbjen e nervit nervor që do t’ju ndihmojë të lehtësoheni nga kjo gjendje pa marrë ndonjë mjekim.

Ushtrimi pozicioni i maces.

Pozicioni fillestar: Qëndroni këmbadoras në dysheme me duart tuaja direkt nën shpatullat tuaja dhe gjunjët drejtpërdrejt nën ijet tuaja si në figurë.

Çfarë duhet të bëni:

Merrni frymë thellë dhe ngrini kokën lart për të parë tavanin duke e shtyrë barkun tuaj drejt dyshemesë.

Nxirreni frymën jashtë dhe ulni kokën për të parë belin tuaj, ndërsa përthyeni shpinën drejt tavanit.

Përsëriteni: 15-20 herë

Ky ushtrim do t’ju ndihmojë të përmirësoni fleksibilitetin e shtyllës kurrizore dhe të drejtoni ijet tuaja duke forcuar pjesën tuaj qëndrore.

Tendosja e muskujve të këmbëve

Pozicioni fillestar: Uluni në dysheme me këmbën e djathtë të shtrirë para jush dhe këmbën tuaj të majtë përthyer në gjunjë ndërsa shputa e këmbës tuaj të majtë vendoset kundrejt kofshës së djathtë.

Çfarë duhet të bëni:

Mbani gjurin tuaj të djathtë drejt, shtrini krahët drejt këmbës suaj të djathtë dhe përkuluni në bel aq sa është e mundur.

Qëndroni kështu rreth 15-30 sekonda dhe kthehuni në pozicionin fillestar.

Përsëriteni: 3 herë për të dyja këmbët

Kjo shtrirje punon drejtpërsëdrejti me muskujt e stomakut dhe mund t?ju ndihmojë të lehtësoni dhimbjen dhe ngushtësinë në to, të shkaktuara nga shiatiku.

Pozicioni i zogut

Pozicioni fillestar: Pozicionohuni këmbadoras me duart tuaja direkt nën shpatullat tuaja dhe gjunjët drejtpërdrejt nën ijet tuaja.

Çfarë duhet të bëni:

Duke mbajtur shpinën dhe legenin të qetë dhe të fiksuar, zgjateni krahun e djathtë përpara dhe këmbën e majtë pas.

Mbajeni për një sekondë, pastaj kthehuni në pozicionin fillestar. Përsëriteni në anën tjetër.

Përsëriteni: 10-15 herë

Leave a Reply

Your email address will not be published.