Specialistet fërkojeni këtë zonë të trupit pas dushit të mëngjesit me këtë vaj dhe do të mbeteni pa fjalë nga rezultatet…

Specialistet fërkojeni këtë zonë të trupit pas dushit të mëngjesit me këtë vaj dhe do të mbeteni pa fjalë nga rezultatet…

I zi ose i gjelbër, i bardhë ose i kuq, aroma e tij të ngre humorin, përmirëson tretjen, qarkullimin e gjakut dhe ndihmon në lu. ftimin e cel ulitit. Po flasim për piperin, shija e fortë e të cilit i detyrohet pranisë së piperidinës, një substancë që gjendet në lëvoren e farave të tij.

Nëse keni probleme me tretjen dhe vështirësi në jashtëq itje, mos u mendoni gjatë, piperi i zi është ai që ju duhet

Për çfarë shërben piperi i zi? Duke e shtuar në ushqime në sasi të vogla, piperi përmirëson tretjen, duke nxitur se. krecionet e lëngjeve të stomakut dhe shmangur rëndesën që zakonisht ndihet pas ngrënies së darkës, si dhe dhe parandalon formimin e gazrave të zorrëve që sjellin ndjesinë e pakëndshme të fryrjes.

Nuk këshillohet për njerëzit që vuajnë nga dispepsia, gastriti, pankreasi, ulcera e stomakut, sepse irr iton mukozën e traktit tretës. Nuk rekomandohet as për personat që vuajnë nga hem orr oidet.

Gjithashtu sasia e madhe e piperit shkakton një rritje të tensionit të gja. kut, kështu që personat me hipertension duhet ta shmangin në maksimum.

Vaji i piperit të zi përmirëson qarkullimin e gja. kut: Sipas mjekësisë indiane, vaji esencial i piperit të zi mund të përdoret gjithashtu për të përgatitur një pomadë masazhi që kombinon efektin e hollimit me atë të aromaterapisë: 100 ml vaj bajame përzihen me 5 pika vaj piperi të zi, 10 pika vaj livando, 5 pika vaj sandali, 5 pika vaj tejmani.

Masazhi mund të kryhet në çdo zonë të trupit, pas dushit të mëngjesit: përzierja përveçse zbut lëkurën, favorizon elim. inimin e ënj tjeve dhe depozitave të indit dhjamor, shenja tipike të personave që kanë probleme me cel ulitin

Leave a Reply

Your email address will not be published.