SubhanAllah, lexoje se qka do te ndodh para Kijameti, a jane prezent sot tek ne keto shenja..?!

SubhanAllah, lexoje se qka do te ndodh para Kijameti, a jane prezent sot tek ne keto shenja..?!

SubhanAllah, lexoje se qka do te ndodh para Kijameti, a jane prezent sot tek ne keto shenja..?!
Para Kijametit do te ndodhe .. Ebu Musa el Esh’arij (Allahu qofte i kenaqur me te) percjell duke thene: I Derguari i Allahut (alejhi selam) na tregonte se para Kijametit do te ndodhe Herxh.

E pyeten: Cfare eshte Herxhi? Ai tha: Genjeshtrat dhe vrasjet. I thane: Me shume se po vritemi tani? Profeti tha: Nuk kane per tu vrare jobesimtaret, perkundrazi do vriteni njeri me tjetrin, derisa njeriu te vrase fqinjin, vellain apo xhaxhain e vet.

Ata thane: Subhanallah! (Ate kohe) Do jemi te logjikshem? Ai tha: Jo, logjika do u fshihet njerezve te asaj kohe, derisa ndonjeri nga ju do mendoje se dikush eshte i udhezuar ne dicka, por ne te vertete nuk eshte i udhezuar ne asgje.” [E percjell Ahmedi ne Musned 32/409,

dhe e ka saktesuar shejh Albani ne librin “Vargu i haditheve te sakta”].

Leave a Reply

Your email address will not be published.