Kombinimi i Çajit te dafinës dhe karafilit duke e pregatitur ne kete mebyre kuron dhimbjet e shpinës dhe nyjeve

Kombinimi i Çajit te dafinës dhe karafilit duke e pregatitur ne kete mebyre kuron dhimbjet e shpinës dhe nyjeve

Karafil dhe gjethe dafine: pse funksionon?

Para se të vazhdoni me përgatitjen e këtij çaji, ia vlen të kuptoni mekanizmin e përbërësve të tij. Dhe për arsye të mirë, ata janë të pajisur me përfitime shumë të dobishme për lehtësimin e dhimbjeve të shpinës dhe nyjeve.

Gjethet e dafinës, veçanërisht vaji esencial që ai përmban, është një anti-inflamator dhe një analgjetik natyror falë përmbajtjes së tij të eugjenolit. Përdoret zakonisht kundër reumatizmit, përdoret gjithashtu edhe jashtë si një masazh për të qetësuar dhimbjet. Dhe këto virtyte nuk janë ekskluzive për të pasi ato gjenden gjithashtu në karafil. Në të vërtetë, këto të fundit janë anti-inflamatorë të fuqishëm por janë të njohur edhe për veprimin e tyre anestezik. Ato gjithashtu mund të jenë shumë të dobishme në rast të dhimbjeve të dhëmbëve, muskujve dhe nyjeve të cilat janë indikacionet e tyre të zakonshme terapeutike.

përbërësit:

– 3 karafil

– 2 gjethe dafine të thata

– 300 ml ujë

Këshillat e përgatitjes:

1. Filloni duke vendosur gjethet e dafinës në një tigan, pastaj shtoni ujë zieni për 5 minuta.

2. Sapo të ketë kaluar kjo kohë, hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni tre karafil tuaj.

3. Lëreni derisa temperatura e çajit të jetë sipas dëshirës tuaj

. 4. Filtroni përzierjen.

Rekomandohet ta konsumoni dy herë në ditë.
Per me shume ndjekni videon ne vazhdim

Leave a Reply

Your email address will not be published.