Si Ta Ulni Shtypjen E Gj Akut Me Vetëm Këtë Ushqim

Si Ta Ulni Shtypjen E Gj Akut Me Vetëm Këtë Ushqim

Spirulina, një “super-ushqim” i përbërë nga algat, mund të ndihmojë në reduktimin e shtypjes të gj akut, sipas një studimi.

Një proteinë specifike në spirulinë relaksoi arteriiet në kaffshë laboratoriike.

Spirulina përdoret gjerësisht në suplemente dhe “smoothie” për një mori gjendjesh shëndetësore duke përfshirë humbjen e peshës, ethett dhe diabeti.

Por ka prova të kufizuara shkencore për efektet pozitive të algave, të cilat ekspertët po hetojnë ende.

Hulumtimi i fundit, megjithatë, tregon potencialin e përbërësit për të lufttuaar efektin e hiperttensiionit, i njohur si shtypje të gj akut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *