Pastaj provo konsumo bukë të bleme…(lexo se si bëhet buka)

Pastaj provo konsumo bukë të bleme…(lexo se si bëhet buka)

Kur ta lexoni këtë informacion, do t’ju gërditet edhe buka e bardhë!

Pa marrë parasysh etiketat në paketimet dhe leximin e kujdesshëm të përmbajtjeve, ekzistojnë gjasat që akoma të hani materie dhe shtojca të padëshiruara. Në të vërtetë, prodhime të shumta përmbajnë disa nga përbërësit të cilat kurrë nuk do t’i kishit imagjinuar, si p.sh. – flokë njerëzish.

Besoni apo jo, buka e blerë mund të përmbajë edhe flokë njerëzish. Mirëpo këto nuk janë vetëm flokë të rastësishme që mund të gjenden në ushqime, mirëpo L-cisteina të cilën e përmbajnë flokët përdoret për zgjatjen e afatit të qëndrueshmërisë së bukës, ndërkaq krahas kësaj është edhe “fajtori” kryesor për butësinë e shumicës së prodhimeve të furrës.

Shkencëtarët raportojnë, transmeton Telegrafi, që pjesa më e madhe e flokëve e cila përdoret për amino-thartinë vjen nga Kina që mblidhet nëpër sallone berberësh dhe floktarësh.

Buka e bardhë është lloji i vetëm në të cilën përdoret L-cisteina, ndërkaq mund ta shmangni konsumimin e saj duke zgjedhur bukën nga drithërat të plota, me kushtin që të mos ketë aditiv në miell apo thjeshtë vetë të gatuani bukën në shtëpi.

Pra, L-cisteinën është e pamundur ta shmangni në zinxhirët e njohur të ushqimit të shpejtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *