A Jan Shenjë Paralajmëruese Gjymtyrët E Fryra E Këtyre Problemeve Seriozee; Ja Rastet Që S’duhen Neglizhuar

A Jan Shenjë Paralajmëruese Gjymtyrët E Fryra E Këtyre Problemeve Seriozee; Ja Rastet Që S’duhen Neglizhuar

Të zgjohesh me duart e fryra , nuk është një gjë e pazakontë, por sigurisht nuk duhet kaluar, pa zbuluar shkakun e vërtetë ! Ndonëse mund të jetë një gjë kalimtare, duart e fryra , ndryshe njohur si eddemë mund të jetë shenjë paralajmëruese dhe e probleeme më shqettësueese.

Një nga përgjigjet më të shpeshta që mund t’ju japë specialisti, në rast se i drejtoheni atij duke i treguar që jeni gdhirë me duart e fryra, do të ishte: “ Keni shumë kripë në qarkullim e gj akut dhe organizmi juaj përgjigjet duke mbajtur lëngjet. Bëni një dietë me pak kripëra për disa ditë dhe do të shihni që problemi do të zhduket”.

Është klasik rasti i mbajtjes së lëngjeve mbas një darke në piceri. Brumi i picës është ne fakt një nga ushqimet më me sodë në mënyrë absolute. Duke shtuar konsumimin e produkteve të pasura me lëngje si fruta e perime, duke eliminuar produktet në kuti dhe konservat e ndryshme, dhe duke ulur në minimum kripën gjatë gatimit, mund të ndihmojë shumë në eliminimin e duarve te fryra.

Megjithatë, në qoftë se problemi vazhdon duhet të bëhen analiza të mëtejshme për të zbuluar në se problemi i fryrjes së duarve të mos jetë një sinjal i ndonjë sëmunddjee më seriiozee. Problemet më veshkat, mëlçinë, reumatiizma, patologjiitë kardiiakee, problemet e qarkullimit vennoz dhe të miikroqarkullimmit të jashtëm, janë gjithashtu shkaqe të mundshme të duarve të fryra. Edhe i ftohti, ndikon në mënyrë të dukshme, në këtë rast fryrja shoqërohet me ngjyrën mavi të majave. Këshillohet të shkoni tek mjeku për çdo dyshim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *