Konsumoni keto gjethe per 30 dit dhe i thoni lamtumire, diabetit, artritit dhe ketyre semundjeve..!?

Konsumoni keto gjethe per 30 dit dhe i thoni lamtumire, diabetit, artritit dhe ketyre semundjeve..!?

Ekspertët kanë provuar se ekstrati i gjetheve të ullirit ka vlera të mëdha që lu ftojnë shumë sëm. undje si di abeti, hiper tens ioni, alzhaimer e shumë të tjera.

Gjethet e vajit të ullirit janë përdorur për procesin e mumi fikimt të faraonëve. Në kohërat antike mendohej se gjethet e ullirit ishin të shenjta dhe kishin fuqi të mëdha.

Në vitet 1800 këto gjethe përdoreshin për t’i shtuar ato në mjekime të ndryshme që ulnin temperaturën, më vonë ato janë përdorur dhe për të tajtuar mal arien.

Falë vetive antibak teriale të gjetheve të ullirit është përdorur për një numër sëm. undjesh si: Inf eksionet mykotike. Meningj iti. Hepa titi B. Pneumoni ti. Fto hja e zak onshme. Her pes I dhe II. Herpes. Mal aria. Lod hja. Gono rreja. Dia rre të r ënda. Trakt ati urin ar. Inf eksionet e veshit.

Receta për të përftuar ekstratin e gjetheve të ullirit:

Përdorni një numër të madh të gjetheve (diku të 100-150 gjethe të freskëta) për një litër ujë. Nëse përdorni gjethe të thara reduktojeni masën në një të tretën e saj.

Pastrojini gjethet me kujdes duke i lënë në një enë me ujë dhe sodë buke për disa minuta më pas shplajini me ujë të bollshëm. Vendosini gjethet në një tenxhere shtoni një litër ujë dhe zieini për 15 minuta.

Më pas kulloni gjithë ujin dhe mbani ekst ratin e mbetur pa gjethet dhe mbajeni në frigorifer. Konsumoni një lugë tre herë në ditë gjatë vaktit. Nëse ju duket shija e ekst ratit shumë e fortë hollojeni me pak ujë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *