Pushoni dhimbjet e Kockave dhe Nyjeve me ilaçin e Gjetheve të Dafinës..!? Eshtë gati për 10 minuta..!?

Pushoni dhimbjet e Kockave dhe Nyjeve me ilaçin e Gjetheve të Dafinës..!?

Gjethja e dafinës (Laurus nobilis) ose dafina, janë gjethet e pemës së gjelbër të dafinës me origjinë nga vendet mesdhetare. Provë se dafina ishte rritur dhe ishte një bimë veçanërisht e nderuar që nga kohërat antike janë kurorat e famshme të dafinës, të bëra pikërisht nga gjethet e dafinës.

Kurora të tilla shërbyen si një simbol i lavdisë dhe fitores dhe u përdorën për të kurorëzuar fituesit e sporteve të ndryshme aktuale në Greqinë e lashtë dhe Romë. Gjethet e dafinës janë përdorur prej kohësh në mjekësinë tradicionale dhe si erëz, dhe sot fleta e dafinës është një nga erëzat më të përdorura në kuzhinën mesdhetare.

Gjethet e dafinës përdoren më shpesh të thata dhe të plota, dmth si erëz që u jep enëve aromë specifike. Ato përdoren në përgatitjen e recetave të ndryshme, si zierje, supa, peshk, tigan të ndryshëm, etj. Dihet gjithashtu përdorimi i kokrrave të mëdha të piperit të zi dhe gjetheve të dafinës në ushqimet e fermentuara (turshit e dimrit).

P. Malohov, një mjek rus dhe ekspert në mjekësinë popullore që ka shkruar më shumë se 60 libra, në një nga librat e tij ka shpjeguar në detaje se si të shërohen nyjet dhe flokët.

Në mbrëmje, në 300 ml ujë të zier, vendosni 5 gjethe dafine Eshte me mire ti shtypni para se ti fusni. Zieni për 5 minuta, më pas hiqeni nga zjarri. Lëreni të mbuluar brenda natës. Ditën tjetër, kullojeni dhe pini nga pak, në gllënjka të vogla, gjatë gjithë ditës.

Perseriteni dozen për tre netë me radhë dhe pijeni për tre ditë. Pastaj bëni një pushim prej 7 ditësh, dhe pastaj terapia mund të përsëritet sipas nevojës. Për sëmundjet kronike të nyjeve dhe kockave, kombinimin munde te pihet për pesë ditë me radhë, e ndjekur nga një pushim prej 7 ditësh.

Gjatë trajtimit mos kini frikë nëse vini re se urina juaj është e kuqe ose shpesh keni nevojë të urinoni. Kjo është e zakonshme sepse kripërat e trupit fillojnë të treten intensivisht, duke irrituar fshikëzën.

Pas dy javësh, Malahov deshmon se ai do të ndalojë dëmtimin e nyjeve tuaja dhe se do të vini re se si i gjithë sistemi skeletor bëhet shumë më i lëvizshëm. Kjo do të thotë që trajtimi me dafinë ka pasur sukses. Nëse ende ndjeni dhimbje – përsëritni terapinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *