E Vetme Vitamina Qe Ndihmon Ne Largimin E Fryrjes Se Barkut Dhe Kuron Keto Probleme..!?

E Vetme Vitamina Qe Ndihmon Ne Largimin E Fryrjes Se Barkut Dhe Kuron Keto Probleme..!?

Fryrja e barkut mund të jetë një probleem që mund të zgjidhet farë lehtë cilado qoftë arsyeja që e shkakton. Intoleranca ndaj ushqimeve të ndryshme , çrregulliimi i niveleve të bakttereeve të mira dhe atyre të këqiija, inflammacionni i sistemit imunitar, intoleranca e glutenit etj mund të çojnë në grumbullimin e gazrave në stomak e ky probleem të shndërroohett në kroniik ! Vitamina që rekomandohet të merret në kësi rastesh përfshin kompleksin e vitaminave B.

Nëse fryrja e barkut shkaktohet nga mbajtja e fluiidevee në stomak vitamina B6 mund të ndihmojë me problemiin tuaj. Gjendet me shumicë tek mishi i shpendëve, peshkut dhe drithrave. Marrja e B6 përmes regjimit ushqimor është mënyra më e mirë natyrale për të trajtuar problemet e stomakut,

Thiamine, ose Vitamina B1, është esenciale për shpërbërjen e karbohidrateve në trup. Ajo gjithashtu ndihmon në prodhimin e ATP një enziimee që ndihmon në tretjen e ushqimit.

Kjo vitaminë përshpejton këtë proces dhe punon për neutraalizimiin e gazit dhe fryrjen e barkut.

Mungesa e vitaminës B12 lidhet gjithashtu me inflammimiin e stomakut. Inflammacionni i stomakut që shkaktohet nga mungesa e B12 mund të çojë në prishjen e balancës së bakttereeve, duke shkaktuar fryrje, gazra dhe diispeepsi.

Ushqimet e detit, qumështi, djathi, vezët, mishi i pulës e viçit janë të gjitha burime të shkëlqyera të vitaminës B12.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *