Kur trupi ka mungesë të Vitaminës D shfaq këto simptoma : Mësojini para se te jete vone..!?

Kur trupi ka mungesë të Vitaminës D shfaq këto simptoma : Mësojini para se te jete vone..!?

Vitamina D e cila njihet edhe si vitamina e diellit është domosdoshmëri për funksionimin e përgjithshëm të trupit.

Vitamina D nuk është menduar vetëm për kockat dhe dhëmbët, por gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në thithjen e magnezit dhe fosforit dhe forcon sistemin imunitar, parandalon sklerozën e shumëfishtë, sëmundjet e zemrës dhe infeksionet bakteriale ose virale dhe shumë më tepër.

E di që shumica e lexuesve nuk janë të vetëdijshëm për këtë fakt. Mungesa e vitaminës D është e përhapur këto ditë. Shumica prej nesh vuan nga kjo ose njohim dikë që ka mungesë të vitaminës D.

Faktori që çon në mungesë të vitaminës D janë aktivitetet e kufizuara në natyrë dhe mbrojtja nga dielli gjatë gjithë kohës.

Më poshtë është një listë e të gjitha shenjave dhe simptomave kryesore të mungesës së vitaminës D. Nëse vini re ndonjë prej tyre nxitoni te mjeku juaj dhe të ekzaminoheni.

Muskujt e dobët dhe kockat:

Të gjithë e dimë se vitamina D është domosdoshmëri për kockat, muskujt dhe dhëmbët. Nëse keni kocka të buta ose muskuj mund të jetë një shenjë që nuk po merrni mjaftueshëm vitaminë nga dielli.

Ndjenja e lodhjes:

Nëse vazhdimisht po ndjeheni të lodhur ose depresion, atëherë patjetër që duhet të shkoni në testin e vitaminës D. Studiuesit kanë zbuluar se gratë me nivele të ulëta të vitaminës D kanë më shumë gjasa të jenë në depresion ose të luftojnë me ndjenja të thella të trishtimit sesa gratë me nivel të lartë të vitaminës D.

Ndjeshmëria e dhimbjes:

Njerëzit që luftojnë me dhimbje kronike shpesh kanë nivele joadekuate të vitaminës D. Po vuaj nga një migrenë kronike dhe mungesë e vitaminës D gjithashtu.

Ënjtja:

Njerëzit me nivele më të ulët të vitaminës D kanë më shumë të ngjarë të vuajnë nga ënjtja, skuqja dhe gjakderdhja e mishrave të dhëmbëve.

Presioni i lartë i gjakut:

Mungesa e vitaminës D është shumë e rëndësishme edhe për zemrën tuaj. Kur nuk merrni mjaftueshëm vitaminë D, kjo do të rrisë rrezikun e hipertensionit. Hipertensioni e detyron zemrën të punojë shumë, duke rritur rrezikun për goditje në tru dhe sëmundje të zemrës.

Lodhja dhe përgjumja:

Njerëzit me nivele më të ulët të vitaminës D i mungon energjia gjatë ditës dhe mund të ketë një ndjenjë të vazhdueshme lodhjeje.

Luhatje humori:

Vitamina D luan një rol në prodhimin e serotoninës. Ka një ndikim domethënës në gjendjen shpirtërore. Nëse jeni duke ndryshuar humor të pazakontë, vlerësoni nivelin tuaj të vitaminës D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *