Një Truk Magjiik Për Trupin Gjatë Verës Që Të Gjithë Duhet T’i Dini

Një Truk Magjiik Për Trupin Gjatë Verës Që Të Gjithë Duhet T’i Dini

Vera është stina e preferuar për shumicën e njerëzve. Por është pikërisht dhe koha kur trupi ynë është më i ekspozuar ndaj rreezeve të dëmmshmee apo dhe rreziiqevee të tjera. Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, kruajtja, skkuqja dhe plaagë të ndryshme mund të trajtohen dhe në shtëpi pa shkuar tek mjeku me këto metoda të mëpposhttme:

Uthull molle. Reader’s Digest shpjegon se uthull molle mund të vvraseë helmmett ose bakktereet e shumta që mund të ndodhen në një plaagë. Për të bërë këtë mjafton të lagni disa peceta me uthull molle dhe ta vendosni në vendin që jeni vvraarë.

Kastravec:

kanë veti të ftohjes. Reader’s Digest rekomandon vendosjen e disa fetave kastravec drejtpërdrejt në vendin që mudn të jeni vvraar ose skuquur, ose duke aplikuar kastravec si një lloj paste në zonën e prekur.

Sodë buke: Reader’s Digest rekomandon përzierjen e tri lugëve çaji me sode buke me një lugë çaji ujë, dhe aplikimin e pastës shtëpiake në zonën e kruajtjes. Duhet ta lini përzierjen deri sa të thahet e më pas ta shpëlani.

Tërshërë: mund të ndihmojë shumë nëse jeni skuqur nga dielli dhe keni dhimbbjee. Ajo zbut inflammaciionin duke e përdorur dhe si kompresë të lagur me pak ujë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *