Pa Kosto Dhe Natyrale Ja Si Të Shpëtoni Një Herë E Përgjithmonë Nga Era E Kkeqe E Këmbëve..

Pa Kosto Dhe Natyrale Ja Si Të Shpëtoni Një Herë E Përgjithmonë Nga Era E Kkeqe E Këmbëve..

Aromat e pakëndshme të trupit, janë ndër shqetësime kryesore të njerëzve, pasi nuk mund t’i mbajnën nën kontroll pavarsisht higjienës vetjake. Era e këmbëve është tepër shqetësuese dhe ndonëse në verë këpucët dhe sandalet janë kryesisht të hapur, për shkak të materilit ndodh që këmbët të vijnë erë.

Veshja e këpucëve për disa ditë me rradhë, mosajrosja e tyre, materiali inkiilit apo plastiik, djeersittja bëjn që këmbët të vijnë erë. Po veç faktorëve të jashtëm, ndodh që ndryshimet hormmonaale, streesii, medikamente të ndryshme, puberttetii apo menoopauuza të shkaktojnë aromën e pakëndshme të këmbës. Më shumë sesa shkaqet njerëzit janë të interesuar për zgjidhjen ,ndaj më poshtë 3 mënyra natyrale si të shpëtonni një herë e përgjiithmonë nga eera e kkeqe e këmbëve.

Çaji i zi

Përbërësit e këtij çaji mbyllin poret e lëkurës dhe vraasiin bakttereet përgjegjëse për erën e kkeqe të këmbëve. Ajo që duhet të bëni është të zhysni këmbët në një legen me ujë të ngorhtë në të cilin ndodhen 2 3 paketa çaji të zi. Mbajini këmbët për 30 minuta në këtë ujë dhe më pas fshijini me peshqir. Lyeni këmbët me pudër dhe vishni çorape.

Soda e bukës neutralizon pH e lëkurës, duke reduktuar sasinë e prodhimit të djersës. Zhytini këmbët çdo natë në një legen me ujë ku janë shtuar 4 lugë sodë buke e do të shihni që era e këmbëve nuk do të ndihet më.
Nje tjeter përbërës që elemiinon aromënn e kkeqe të këmbëve është kripa Epsomm. Mjafton të përsërisni procedurën e lartëpërmendur dhe këmbët tuaja nuk do të jenë më problem për ju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *