Studimi i fundit : Nëse i harroni gjerat shpejt, do të mbeteni pa fjalë kur të mësoni te verteten..!? Mos e humbisni..!?

Studimi i fundit : Nëse i harroni gjerat shpejt, do të mbeteni pa fjalë kur të mësoni te verteten..!? Mos e humbisni..!?

ë harruarit, shpeshherë, është lidhur me mungesë inteligjencën, sipas praktikës së përditshme.

Megjithatë një studim i kryer nga Universiteti i Torontos pretendon të kundërtën. Sipas tyre, memoria e fortë është një aset i mbivlerësuar, derisa harresa mund të jetë një përfitim inteligjence.

“Është e rëndësishme për trurin që të harrojë informacione jo-relevante dhe, në vend të kësaj, të fokusohet në vendime të rëndësishme”, potencoi profesori Blake Richland, kryesuesi i hulumtimit.

Profesori Richards dhe Paul Frankland propozuan që memoria të shfrytëzohet për të optimizuar vendimmarrjen duke ruajtur informacione të vlefshme dhe duke lënë gjërat e tjera të parëndësishme të kalojnë në harresë.

Ata thonë se ky aspekt i harresës është ndoshta një ndihmë për ne më shumë se një pengesë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *